Minor Ondernemerschap

Deze minor kent 2 varianten.

Variant 1

Tijdens deze minor zet je met medestudenten van diverse studierichtingen een product in de markt. Hiervoor wordt een student company opgericht, waarin elke student een eigen managementfunctie vervult. Na een marktonderzoek om de behoeften in de markt te peilen wordt het beste product gekozen. Samen schrijven de studenten hiervoor een ondernemingsplan en leggen dit voor aan hun aandeelhouders, hun begeleiders en een accountant. Na goedkeuring van het plan gaan zij het marketingcommunicatieplan uitvoeren en het gekozen product verkopen. Aan het einde van de minor wordt de student company geliquideerd. De waarde van de aandelen wordt betaald aan de aandeelhouders.

Variant 2

Tijdens deze minor maak je individueel een ondernemingsplan voor een zelf gekozen op te zetten onderneming. Deze variant is geschikt voor studenten die al een duidelijk beeld hebben over het soort bedrijf dat zij overwegen te gaan starten.

Variant 1 en 2

Tijdens deze minor worden er ondersteunende lessen gegeven in marketing en bedrijfseconomie. Ook worden er trainingen verzorgd in ondernemersvaardigheden (inkoop, verkoop, netwerken, HRM, adviesvaardigheden). Daarnaast zijn er nog lezingen van o.a. de kamer van koophandel en de belastingdienst.

Na deze minor heb je een duidelijk beeld of het zelfstandig ondernemerschap past bij jouw persoonlijke competentieprofiel (onder meer door het maken van een ondernemerstest) en kun je een ondernemingsplan maken.

Minorregeling

Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2016-2017 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Contact

De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (BEnT) en wordt georganiseerd in samenwerking met Fontys Hogescholen Marketing Management (MM) en Management, Economie en Recht (MER).

Meer informatie?

Voor inhoudelijke vragen over deze minor kun je contact opnemen met Victor van der Linden via minorondernemerschap@fontys.nl. Heb je een administratieve vraag, dan kun je je e-mail richten aan Ria Passon.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Locatie: Eindhoven