• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als commercieel econoom werk je met consumenten en bedrijven. Jij zorgt ervoor dat de producten die je verkoopt zo goed mogelijk passen bij je klanten. Daarnaast bepaal je de promotiestrategie en denk je na waar je producten verkrijgbaar moeten zijn en voor welke prijs. Ben jij een doorzetter die graag samen met anderen werkt aan het succes van een bedrijf? En kun je jezelf presenteren? Dan is Commerciële Economie (CE) bij Fontys écht iets voor jou!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leiden je op tot marketing- en salesprofessional met een brede kijk op zaken. Je leert o.a. hoe je marktonderzoek doet en hoe je marketingstrategieën opstelt en in de praktijk uitwerkt.

Je krijgt intensieve begeleiding en een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Tijdens de studie leer je zowel zelfstandig als groepsmatig werken. Samen met je medestudenten werk je aan projecten voor echte opdrachtgevers! Je krijgt hoofdzakelijk les in het Nederlands, maar er is ook veel aandacht voor Engels.

Wat verwachten wij van jou

Als student CE ben je nieuwsgierig. Je hebt zelfdiscipline en bent gemotiveerd om je (studie)doelen te bereiken. Verder ben je natuurlijk geïnteresseerd in ontwikkelingen in de wereld om je heen, en het lijkt je leuk om die te vertalen naar marktkansen voor bedrijven.

 Je wilt leren inspelen op de wensen en behoeften van klanten door middel van creatieve oplossingen. Goede resultaten en tevreden klanten en goede resultaten bepalen je plezier in je werk. Je weet jezelf te presenteren en je bent goed in rekenen, Nederlands en Engels.

Ervaar de opleiding: kom proefstuderen

Tijdens het proefstuderen studeer je samen met een groepje medescholieren een dag bij de opleiding.

Sfeerafbeelding Fontys
meer info en data
Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Contact met Commerciële Economie

08850 77266
marketingmanagement@fontys.nl