• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Sterker, hoger, sneller… dat is het Olympische motto. Maar sport is veel meer dan honderdsten, centimeters en persoonlijke records. Sport is business. Met idolen, sportbelangen en onafgebroken media-aandacht. In deze wereld ligt de lat hoog. Voor sporters en bedrijven. SPECO Sportmarketing is dé opleiding als je aan de slag wilt als marketeer, sponsordeskundige of marketingcommunicatiespecialist in de sportwereld. Bijvoorbeeld bij je favoriete voetbalclub, sportbond of sportmerk. In 4 jaar tijd leiden we je op tot een breed inzetbaar sportmarketeer of -manager. En ben je klaar voor de snelle, dynamische wereld van sport en business.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

SPECO Sportmarketing is een Commerciële Economie opleiding. Sporten zelf staat niet op het programma maar verder staat alles staat in het teken van de sportwereld. En dat gaat breed: van nationaal tot internationaal, van evenementen tot verenigingen, van bonden tot sponsoren. Van voetbal tot hockey, van wielrennen tot volleybal. We spelen in op actuele thema’s en werken met praktijkgericht, innovatief onderwijs. Jij en jouw ontwikkeling staan centraal. Je krijgt les van betrokken docenten met veel ervaring in het werkveld en een echt sporthart. Daarbij mag je rekenen op veel persoonlijke begeleiding en aandacht.

Wat verwachten wij van jou

Sport en economie ontmoeten elkaar in deze opleiding. Om je bij ons thuis te voelen heb je een passie voor sport en de sportbusiness nodig. Deze passie combineer je met een commerciële instelling. Je bent een teamplayer en neemt tegelijkertijd initiatief. Je wil alles uit jezelf halen en bent een echte doorzetter. In de sportbusiness ligt de lat hoog, dit weet je. Je doet er alles aan om dit niveau te halen.

Ervaar de opleiding: kom proefstuderen

Tijdens het proefstuderen studeer je samen met een groepje medescholieren een dag bij een opleiding.

Sfeerafbeelding Fontys
meer info en data
Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 21 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science