• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Communicatie is overal: een praatje met de buurman, appen met je moeder, een Netflix-serie kijken. Communicatie is het smeermiddel van de maatschappij en het stelt ons in staat om duidelijk te maken wat we vinden, te vragen waaraan we behoefte hebben en contact te maken met anderen. Voor organisaties, merken en bedrijven geldt hetzelfde. Alles wat ze doen vertelt een verhaal. Als communicatie je vak wordt, maak jij die verhalen: van huisstijl tot online content, en corporate story tot reclamecampagne. Heb jij frisse ideeën om samen met organisaties een verandering in gang te zetten?

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We zetten in op jouw verbeeldingskracht en dagen je uit om een originele blik te ontwikkelen. Je leert mensen aan je te binden, te verleiden, te informeren, te overreden etc. Zo leer je bijvoorbeeld verschillende media te gebruiken, merken groot te maken en creatieve concepten te verbeelden. Met de hbo-opleiding Communicatie kun je alle kanten op en je ontdekt dan ook alle facetten van het vak tijdens je studie. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent, onder andere doordat je vanaf dag één werkt aan de verhalen van echte opdrachtgevers!

Wat verwachten wij van jou

Jij wilt de beste worden in professionele communicatie. Je kunt net zo goed luisteren als vertellen, bent vaardig met woord en beeld en beweegt je net zo makkelijk online als offline. Natuurlijk ben je handig met taal en weet je de weg op de computer, maar bovenal ben je nieuwsgierig naar mensen en wat hen beweegt. Je wilt alle facetten van communicatie leren kennen en je ontwikkelen. Vanaf het tweede jaar kun je eventueel kiezen voor de specialisatie Advertising als je specifiek de reclamewereld in wilt.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Proef de sfeer van de opleiding Communicatie in Eindhoven

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Arts

Contact met onze studenten?

Je kunt ook een vraag stellen aan onze studenten. Neem contact op via whatsapp:

Sfeerafbeelding Fontys

Hoe hebben onze studenten hun overstap naar het hbo ervaren?

Contact met Communicatie Eindhoven