• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De beroepspraktijk van nu stelt hoge eisen aan zangers, dansers en theatermakers en verschillende disciplines als theater, musical, dans en cabaret worden meer en meer vermengd in een en dezelfde voorstelling.
De Academie voor Muziek- en Musicaltheater leidt jou op tot zanger/acteur of danser/zanger/acteur met kwaliteiten op een authentiek en solistisch niveau. Het karakter van je stem, je bewegingsaanleg, je talent en je persoonlijkheid bepalen in welk genre je gaat werken: Musicaltheater of Muziektheater.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Je ontwikkelt je professionele uitvoeringskwaliteiten door groeps- en individuele coaching van docenten uit het internationale werkveld die hun sporen in het vak hebben verdiend. Je krijgt steeds meer zicht op het samenspel tussen alle elementen die bepalend zijn voor een muziek- en musicaltheaterproductie: regie, choreografie, dans, muziek, dramaturgie, licht-, decor- en kostuumontwerp.
De Academie voor Muziek- en Musicaltheater zet in op de ontwikkeling van studenten tot zelfbewuste persoonlijkheden met een correct zelfbeeld ten aanzien van hun kwaliteiten binnen de verschillende (Triple Threat) disciplines.

Wat verwachten wij van jou

Tijdens de opleiding ontwikkel je je communicatieve, analytische, ondernemende en reflectieve vaardigheden. Deze zijn mede bepalend voor het succesvol functioneren als professional in de muziek- en musicaltheaterwereld. Je moet over voldoende zang-, dans-, speel- en creatieve vaardigheden beschikken. Tijdens de audities letten we op zang, dans, spel, beweging, liedinterpretatie, solfège, algemene muziekleer, creativiteit en motivatie.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Dans
Zo pak je het aan

Studie in cijfers

Bekijk het overzicht

FHK

Academie voor Muziek- en Musicaltheater is onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK)

fontys.nl/kunsten

Goed voorbereid van start

Sfeerafbeelding Fontys
Voortraject en audities
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts