• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De Academie voor Beeldende Vorming leidt je op tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Een combinatie van docentschap, beeldende kunst en vormgeving. In de opleiding neemt je persoonlijke ontwikkeling een belangrijke plaats in. Als kunstvakdocent laat je anderen met veel enthousiasme ervaren wat kunst en cultuur is. Je wordt opgeleid voor alle soorten onderwijs, van basis- tot beroepsonderwijs. Daarnaast kun je ook aan de slag in educatieve functies in bijvoorbeeld een museum of culturele instelling.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding heeft een theoretisch en een praktijkgericht programma. Binnen de theorie heb je vakken als kunsteducatie, kunsttheorie en vakbeschouwing. Beeldestafette is één van de beeldende praktijkvakken. Het is een vak waarin de studenten kennismaken met allerlei technieken, materialen en werkplaatsen: een belangrijke basis voor het kunstenaarschap.

Er is een professionele samenwerking met het werkveld in de vorm van stages en cross-labs. Met cross-labs ga je als student tien weken lang experimenteren en onderzoeken in de beroepspraktijk. In verschillende stages ervaar je hoe het is om te werken als kunstvakdocent in het onderwijs of buiten het onderwijs

Een enthousiast docententeam verzorgt een uitgebreid programma waarmee jij als student grondig wordt voorbereid op een toekomst in het educatieve veld.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een nieuwsgierige onderzoekende houding, kijkt graag om je heen en ziet dingen die anderen niet op die manier zien.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 19 januari

Inhoud opleiding

Meer informatie

Sfeerafbeelding Fontys

Voorbereid starten