• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Is muziekeducatie jouw passie dan is een studie aan de Academie voor Muziekeducatie iets voor jou! De opleiding Docent Muziek leidt je op als docent in alle soorten onderwijs, van basis tot hoger onderwijs. Daarnaast kun je onder andere aan de slag als muziekconsulent, bandcoach, performer of koor- en orkestdirigent.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Studenten vinden de kleinschaligheid van onze academie heel prettig. Directe lijnen, veel persoonlijke aandacht en onderling contact. Gedreven docenten verzorgen een uitgebreid programma waarmee studenten grondig worden voorbereid op een toekomst in het educatieve veld.

Wat verwachten wij van jou

Je bent iemand met een passie voor muziek. Je vindt het leuk om voor een groep te staan, je hebt een brede muzikale belangstelling en bent al behoorlijk theoretisch onderlegd. Je kunt stemvast en zuiver zingen. We vinden het belangrijk te weten waar jouw muzikale belangstelling ligt en hoe die is ontstaan; waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en waar je in de toekomst graag wilt werken. Als je precies wilt weten wat de toelatingseisen zijn, bekijk deze dan op onze website.