• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Het is gevreesd en verplicht: de belastingaangifte. Voor velen bovendien een ingewikkeld verhaal. Want erf je geld van je opa, moet je daar dan belasting over betalen? Dat biertje in de kroeg, hoeveel accijns zit daar eigenlijk op? En hoe zit het met multinationals? Hoeveel belasting betalen zij eigenlijk? Fiscale experts kennen alle details van het belastingstelsel. Zij weten hoe ze de fiscale wetgeving het beste kunnen inzetten voor bedrijven en particulieren.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leren je alle vakken en vaardigheden die je nodig hebt om als fiscaal expert aan de slag te gaan. Naast vakken die je leren om nauwkeurig de financiën van een bedrijf en persoon in beeld te brengen, doe je ook kennis op om de fiscale wet- en regelgeving juist te gebruiken en hierover te adviseren en presenteren. Finance, Tax and Advice - FRE is een uitdagende studie met veel contacturen, vooral in het eerste jaar. Om je te helpen bieden wij intensieve begeleiding en kun je altijd terecht met vragen. Je staat er niet alleen voor.

Wat verwachten wij van jou

Het belangrijkste is dat je laat zien dat je wil werken tijdens de opleiding. Je bent een doorzetter en geeft niet snel op. Je gaat graag met mensen om en weet zaken goed uit te leggen. Daarnaast ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie. Cijfers horen er natuurlijk bij en zijn jou niet vreemd. Sterker nog, je wil graag weten wat ze betekenen en ze uitleggen. Verder krijg je ook veel te maken met wet- en regelgeving op fiscaal gebied. Kortom: in het begin zul je even moeten wennen, maar laat zien dat je graag wil leren. Een fiscalist is immers nooit uitgeleerd.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Eindhoven
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
MAIL BEL: 0885077233

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o + wiA of wiB
EM
NG ec of m&o
NT

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Finance, Tax and Advice

Studielink

Kies voor de opleiding B Finance, Tax and Advice - Fiscaal Recht en Economie

Studenten over deze opleiding

Dit moet je lezen!

Na de opleiding

Oud student Iris werkt bij Tax Globalizers. Dit is wat zij op een dag doet:

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.