• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Vind je bewegen belangrijk en ga je graag met mensen om? Ben je zowel een denker als een doener? Heb je inlevingsvermogen en kun je anderen enthousiasmeren? Dan is de opleiding Fysiotherapie iets voor jou! Als fysiotherapeut behandel en voorkom je sportblessures en gewrichtsklachten en stimuleer je gezond gedrag. Je traint en coacht een diversiteit aan mensen. Van jong tot oud. Bij het herstellen van een blessure, het opnieuw leren lopen, het verminderen van pijn en het voorkomen van klachten. Na het succesvol afronden van de opleiding zijn er volop mogelijkheden voor een carrière als fysiotherapeut. Je kunt rekenen op een uitdagende en afwisselende baan!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

In vier jaar leiden we je op tot specialist op het gebied van menselijk bewegen. Om alle kennis en vaardigheden te leren, combineren we theorie met praktijk. Wat je leert, breng je direct in de praktijk. Het onderwijs is laagdrempelig. Met kleine klassen en goede begeleiding van docenten. De docenten zijn hoogopgeleide mensen uit het vak met veel praktijkervaring. Als student word je direct gezien als fysiotherapeut in opleiding. Fontys Paramedische Hogeschool richt zich op actuele zorgthema’s en betrekt studenten bij vernieuwingen. Tijdens de opleiding krijg je ook kennis van andere paramedische disciplines. En dat sluit aan op de dynamische dagelijkse praktijk, waarin er veelvuldig wordt samengewerkt met podotherapeuten, huis- en sportartsen.

Wat verwachten wij van jou

Jij hebt interesse in het menselijk lichaam en wilt mensen graag helpen om te bewegen zonder pijn. Je vindt het interessant om te onderzoeken waar klachten vandaan komen, hoe je ze kunt behandelen en voorkomen. Je bent ondernemend, besluitvaardig en oplossingsgericht. Maakt makkelijk contact en motiveert graag anderen. Toch durf je ook kritisch te kijken naar hoe je omgaat met mensen. Uitdaging, afwisseling en contact met anderen vind je belangrijk in je toekomstige baan. Hard werken om je doel te behalen geeft jou energie. 

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 09 november

Stefan vertelt

‘’Deze opleiding gaat met de tijd mee en heeft aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in het veld.’’

Sfeerafbeelding Fontys
Lees ervaringen van onze studenten
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Physiotherapy

Interested in Physiotherapy in English? Read everything about the English stream programme > website Physiotherapy.

Contact met Fysiotherapie

08850 77011
paramedisch@fontys.nl