HBO-Rechten (voltijd)

 • HBO-Rechten iets voor jou!
 • Studie in cijfers
 • Aanmelden
 • Kosten
 • Open dagen

Als hbo-jurist ga jij het maken!

Als hbo-jurist pas je de wetten en regels op een slimme manier toe. Door een goede juridische voorbereiding, voorkom je conflicten. En krijg je toch te maken met situaties die om een juridische oplossing vragen? Dan ga je op zoek naar duurzame antwoorden bijvoorbeeld met behulp van mediation. Als jurist ben je verbonden met de wereld om je heen, want het recht verandert voortdurend. Je werkt flexibel samen met andere professionals in de organisatie en hebt een ondernemende houding. Verder denk je praktisch en ben je oplossingsgericht. Ook heb je innovatieve ideeën over het gebruik van digitale technologieën in het recht. Tot slot weet je anderen te overtuigen en schrijf je helder, correct en klantgericht.

De Juridische Hogeschool

HBO-Rechten studeer je aan de Juridische Hogeschool Avans & Fontys. Dit is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen. Op de website van de Juridische Hogeschool vind je alle informatie over de opleiding HBO-Rechten.

Een studie kiezen die echt bij jou past kan lastig zijn. Het is dan ook goed om te weten hoe studenten hun opleiding beoordelen en hoe er landelijk over gedacht wordt.

Bij Fontys vinden we eerlijke voorlichting heel belangrijk, want we zien graag dat je op de juiste plek terechtkomt. Daarom vind je hieronder een handig overzicht, waarin je snel ziet hoe de opleiding scoort ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Zie de toelichting voor meer informatie.

Extra toelichting

Van de studenten die na hun propedeuse verder studeren, behaalt ruim 90% het diploma binnen 4 studiejaren. Motivatie is daarbij natuurlijk een belangrijke succesfactor.

Sfeerafbeelding Fontys

Aanmelden doe je bij Studielink. Voor HBO-Rechten gebruik je onderstaande gegevens.

Naam instelling Fontys Hogescholen
Plaats Tilburg
Opleiding B HBO - Rechten

Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

 • Bevestig altijd je gegevens.
 • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten.

Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In de OER vind je info over:
- de inhoud
- de toetsing
- de begeleiding

Naar de OER

Wil je precies weten hoeveel je moet betalen aan collegegeld ga dan naar de collegegeldmeter.

Overige kosten

Naast het collegegeld moet je ook rekenen op kosten voor boeken, readers en schrijfbenodigdheden.

Tijdens een open dag kun je rondkijken, sfeer proeven en presentaties bijwonen. En natuurlijk kun je in gesprek gaan met studenten en docenten.

 • Open dag HBO-Rechten Tilburg (voltijd)

 • Open dag HBO-Rechten Tilburg (voltijd)

  • 19 januari
  • Open dag/ avond
  • Tilburg
  • Meer info
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Tilburg, 's-Hertogenbosch
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Laws
Sfeerafbeelding Fontys

Open dagen

Meer informatie
Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Bachelor of Laws

HBO-Rechten leidt op tot de graad Bachelor of Laws, oftewel LLB. Benieuwd waar je als jurist aan de slag kunt? Lees meer over de beroepsmogelijkheden op:
juristen aan het woord