• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Ligt jouw drijfveer bij mensen én organisaties? Ben jij geïnteresseerd in de loopbaan van een werknemer? Dan is Human Resource Management wellicht een opleiding voor jou. Als Human Resource Manager ben je dé professional die zich bezig houdt met zaken als werving en selectie, loopbaanbegeleiding, beoordeling.

Je werkt met mensen vanuit zakelijk perspectief, en helpt ze graag bij het maken de juiste keuze op gebied van carrière.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen kunt ondersteunen en begeleiden tijdens de keuzes die zij maken in werk of opleiding. Je leert wat Human Resources precies zijn en welke betekenis arbeid heeft voor mensen en organisaties.
Daarnaast leer je begeleiding te geven aan werknemers bij veranderingen in organisaties en hoe je om kunt gaan met weerstand. Je begeleidt de professionele kant van het proces met de vaardigheden die je leert tijdens je studie. Deze vaardigheden variëren van gesprekstechnieken, presentatievaardigheden en adviseren naar schriftelijke vaardigheden en onderzoekstechnieken.

Wat verwachten wij van jou

Een HRM'er kan in zijn of haar beroep communiceren, adviseren, stimuleren en organiseren. De opleiding HRM van Fontys kenmerkt zich door de benadering vanuit het domein mens en maatschappij. Je werkt graag met mensen vanuit een zakelijk perspectief. En ziet het belang van medewerkers in organisaties. Je haalt het beste uit werknemers zo dat ze goed tot hun recht komen en organisatiedoelen worden bereikt. Daarnaast is het belangrijk dat een HRM’er beschikt over sociale vaardigheden en deze kan afbakenen met een zakelijke tint.