• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Wat eten en drinken we de komende tien jaar? Hoe wonen we? Hoe zien we er in 2030 uit? Waar houden we ons nu en straks in onze vrije tijd mee bezig? Wat beïnvloedt onze gezondheid? Bedrijven en organisaties hebben behoefte aan inzicht in trends, marktontwikkelingen en doelgroepen. Jij combineert jouw kennis daarover met het ontwerpen van creatieve en haalbare concepten voor producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren. Als afgestudeerde ga je bijv. aan de slag als creative producer, junior market innovator, projectleider of trendwatcher.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leren we je hoe je op basis van trends lifestyle-concepten op een creatieve manier kunt ontwerpen en vormgeven. Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal en je groeit op zowel creatief als commercieel gebied. De docenten die jou begeleiden komen uit de praktijk. Het onderwijs sluit dan ook goed aan op de beroepspraktijk. Je werkt onder andere voor echte, soms internationale opdrachtgevers. Al tijdens je studie kun je een eigen bedrijf starten.

Wat verwachten wij van jou

Je bent nieuwsgierig, openminded, ondernemend en je hebt een duidelijke mening. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de maatschappij en wilt graag een positieve bijdrage leveren aan onze veranderende wereld. Je kunt je goed in anderen inleven en ze met je ideeën inspireren. Je bent creatief in het oplossen van problemen en durft verantwoordelijkheid te nemen.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Meer informatie over open dagen.

Sneakpreview studieweek ILS

Sfeerafbeelding Fontys
Bekijk nu

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Lees precies hoe het zit

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Trend Res.& Concept Creation Lifestyle
Zo pak je het aan

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts
MAIL BEL: 08850 77655

Studenten over deze opleiding

Bekijk de filmpjes!

Oud-studenten over deze opleiding

Alumni Lieke, Tim, Janou, Loes, Cecile, Mauri, Cécile vertellen in een video hoe het hen vergaat ná het afronden van de opleiding.

Na de opleiding