Logistics Management (voltijd)

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Venlo

Zonder logistiek zouden we geen groente op ons bord hebben, geen nieuwe jeans of smartphone. Ben jij geïnteresseerd in hoe de logistiek werkt? En zou je een managementfunctie willen vervullen in dit dynamische werkveld? Kies dan voor Logistics Management in Venlo, de logistieke hotspot van Nederland.

Over de opleiding

Tijdens een gezamenlijk eerste jaar van Logistics Management en Logistics Engineering maak je kennis met het brede vakgebied logistiek. Je leert aan de hand van thema’s als productielogistiek, vervoerslogistiek en logistiek distributiecentrum wat logistiek inhoudt. Na anderhalf jaar kies je definitief voor een opleiding. Met Logistics Management kies je voor de managementkant van logistiek. Met een minor in het derde jaar geef je een persoonlijk accent aan je studie. Je werkt 2 keer 20 weken in de praktijk: tijdens je stage en je afstuderen.

Waarom opleiding Logistics Management?

 • Kleinschalige opleiding met informele sfeer
 • Alle deelgebieden van de logistiek komen aan bod
 • Je volgt je studie in de logistieke hotspot van Nederland: Venlo
 • Op een internationale campus, waar je werkt en leert met buitenlandse studenten

 

Wat ga je leren?

Project based learning staat centraal. In de lessen en workshops krijg je theorie die je meteen kunt verwerken in projecten die je doet. Bedrijfsbezoeken, projecten met bedrijven en twee stages bereiden je voor op een groeiend werkveld. We hebben uitstekende relaties met (inter)nationale logistieke bedrijven, wat helpt bij het vinden van een geschikte stageplaats en baan. 

 • Goede mix tussen theorie (kennis) en praktijk.
 • Je ontwikkelt je persoonlijke sterktes.
 • Al tijdens je studie bouw je aan je netwerk.
 • Je leert hoe je businessmodellen ontwikkelt, hoe je klantafspraken haalt en samenwerkingen opzet met leveranciers.
 
 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken. Dat is niet erg, als er maar afwisseling in zit. Dat zit wel goed bij Logistics Management: 

 • Het ene moment volg je een les
 • De andere dag werk je aan een project in onze open studieruimte
 • Dat doe je samen met je medestudenten en onder begeleiding van onze docenten
 • In het hart van een logistieke regio
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,9 gemiddeld, 145 respondenten
3,8 gemiddeld, 1262 respondenten
Aantal eerstejaars
 
111
91
Lesuren per week
 
18-24
18-24
Door naar het tweede jaar
 
65%
57%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 22%
38%
 
HBO-bachelor of hoger 46%
45%
Doorstuderen
 
0%
19%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
87%
werkloos
1%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 19-09-2019
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met ec / m&o of be + wiA / wiB
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid met ec / m&o of be
 • Natuur & Techniek met ec / m&o of be
 • Cultuur & Maatschappij met ec / m&o of be
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid met ec / m&o of be
 • Natuur & Techniek met ec / m&o of be
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Er wordt gewerkt met projecten in groepen en de lessen zijn geclusterd. Hierdoor krijgen we alle informatie die we nodig hebben in de projecten gelijk aangeboden in de lessen."

 

Opbouw

In het eerste jaar bestaan je weken uit: 

 • 10/15 uur les
 • 15 uur projecten
 • 10 uur zelfstudie

Logistics Management en Logistics Engineering hebben een gezamenlijke propedeuse. Zo leer je het vakgebied logistiek van alle kanten kennen. Je werkt in kleine groepen en de lesstof bestaat uit klassikaal onderwijs en projecten.

Je krijgt in dit eerste jaar vakken als warehouse & materials handling, distribution en warehousing. 

Halverwege het tweede jaar kies je voor Logistics Engineering of Logistics Management. Je werkt verder aan een stevige theoretische en praktische basis en je gaat je dus specialiseren. 
 
Met Logistics Management kies je voor de managementkant van logistiek. Je ontwikkelt onder andere business modellen en bent verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste informatie waardoor een bedrijf zijn prestaties kan meten en verbeteren. Ook het behalen van klantafspraken en het opzetten van samenwerkingsverbanden met leveranciers behoren tot jouw taak.   

Naast logistiek krijg je ook vakken zoals economie en statistiek, maar ook management skills die je nodig hebt in je toekomstige werk. 

Stage 
In het derde studiejaar ga je 20 weken op stage. Dé mogelijkheid om wat je tijdens je opleiding hebt geleerd ook echt in de praktijk te brengen. Je kunt stage lopen in het binnen- of buitenland. Met je studieloopbaanbegeleider overleg je welk bedrijf en welke opdracht voor jou geschikt kunnen zijn. Als Campus Venlo zijn we internationaal georiënteerd en hebben we veel contacten in het buitenland.  

Minor 
In het derde jaar kun je met een minorstudie een persoonlijk accent aan je studie toevoegen. De minor duurt een half jaar. Je kunt ervoor kiezen deze in het buitenland te volgen omdat het internationale aspect vooral voor een logisticus erg waardevol is. Je kunt ook kiezen voor een vreemde taal, of, als je een eigen bedrijf wilt beginnen, de minor Ondernemerschap. 

Dit jaar staat in het teken van je afstuderen. Je doet een afstudeeropdracht bij een bedrijf. Tijdens deze periode laat je zien dat je de juiste beroepscompetenties hebt, zowel vakinhoudelijk als wat betreft beroepshouding en gedrag. Je doet je opdracht bij een bedrijf in Nederland of in het buitenland. 

 
 

Na je opleiding

De hamburger die je koopt, je nieuwe jeans, een auto; allemaal voorbeelden van producten die door een logistieke keten zijn gegaan. Dit gaat allemaal vlekkeloos dankzij het opzetten van slimme logistieke netwerken. In de regio Venlo is er een groeiende behoefte aan hoogopgeleide logistiek managers. 

 Je kunt na je opleiding bijvoorbeeld aan de slag als: 

 • warehouse manager
 • supply chain manager
 • unit manager
 • operations manager

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen aan een universiteit. Bijvoorbeeld de Master in International Supply Chain Management die we samen met de Universiteit van Plymouth aanbieden.

 
afspelen

 

Meer weten over de opleiding Logistics Management

Tijdens een open dag kun je rondkijken, de sfeer proeven en presentaties bijwonen. En natuurlijk kun je in gesprek gaan met studenten en docenten.

Vanaf donderdag 30 januari kun je je aanmelden voor de open dag op zaterdag 21 maart.

Venlo
21 mrt 2020
10:00 - 14:00 uur

Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt.

Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

Voor vragen over meeloopdagen kun je een email sturen naar marcomvenlo@fontys.nl. Mocht je niet beschikbaar zijn op de vaste meeloopdagen hieronder, stuur dan ook een mail. Wellicht kan er dan een meeloopdag op een andere dag georganiseerd worden.

Wil je een dag meekijken bij onze opleiding?

Meld je aan!
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.   
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 1 mei - aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.

Stap 2: Je doet de Studiekeuzecheck
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  .  

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

In de factsheet vind je de belangrijkste opleidingsinformatie handig op een rij.

Download de factsheet