• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Spreken doe je elke dag. Je denkt er niet bij na wat je daar allemaal voor moet doen: je moet ademen en onder andere je stembanden, keel, tong en lippen gebruiken. Soms verloopt dit proces niet probleemloos.

Als logopedist behandel je communicatiestoornissen omtrent taal, stem, spraak en gehoor. Het is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie. Daarnaast houdt een logopedist zich bezig met belangrijke mondfuncties: kauwen en slikken.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Al direct bij de start van je opleiding kruip je in de huid van een beginnend logopedist. Je gaat aan de slag met opdrachten en concrete situaties uit de beroepspraktijk. Deze opdrachten voer je zelfstandig of in groepsverband uit. Daarbij krijg je natuurlijk ondersteuning van je docenten.

Tijdens de studie leer je diverse behandelmethoden en verschillende doelgroepen kennen. Je leert hoe je problemen herkent en voorkomt; hoe je moet zorgen voor patiƫnten, hoe je (stem)trainingen geeft en hoe je het beste advies kunt uitbrengen. Ook leer je het uitvoeren van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Wat verwachten wij van jou

Je wilt graag met mensen werken. De manier waarop je met patiƫnten omgaat is net zo belangrijk als het stellen van de juiste diagnose en het inzetten van de juiste behandeling. Daarvoor is een groot inlevingsvermogen belangrijk. Als logopedist krijg je namelijk met allemaal verschillende mensen met allemaal verschillende beperkingen te maken.

Sociaal en communicatief ben je sterk en je hebt een nieuwsgierige en onderzoekende houding. Je bent creatief, geduldig en bereid om zowel zelfstandig als samen met je medestudenten hard te werken.

Open dag - 24 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Studenten over deze opleiding

Wat studenten zeggen
Dit moet je lezen!

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

Ervaar de opleiding: kom proefstuderen

Tijdens het proefstuderen studeer je samen met een groepje medescholieren een dag bij de opleiding.

meer info en data

Start studiejaar 2019-2020

Het nieuwe studiejaar start op
2 september 2019.
De week hiervoor, van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus, is een introductieweek.