• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Je kunt goed luisteren en begrijpt hoe belangrijk het is om te kunnen zeggen wat je voelt en denkt? Je wilt een bijdrage leveren aan de communicatieve mogelijkheden voor iedereen in de maatschappij? Dan is logopedie iets voor jou!

Als logopedist help je kinderen, jongeren, volwassen én ouderen die problemen hebben met hun spraak, taal, gehoor, stem of bij het slikken. Tijdens de opleiding staan samenwerken, innovatie en zelfregie binnen de gezondheidszorg centraal. Zodat jij als toekomstig logopedist een streepje voor hebt op de arbeidsmarkt!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De docenten komen rechtstreeks uit de praktijk en zetten deze ervaring in om jou op te leiden tot zorgprofessional. We leren je hoe je stoornissen zoals stotteren, taalontwikkelingsstoornissen en slikproblemen herkent, behandelt en voorkomt. Je bestudeert niet alleen bestaande methodes, maar bedenkt en ontwerpt ook nieuwe producten. Je oefent met echte cliënten, werkt nauw samen met je medestudenten, docenten én het werkveld. Logopedie studeren bij Fontys Paramedische Hogeschool betekent veel persoonlijk contact, het vak leren van een professional én vernieuwend onderwijs. De actuele vraagstukken voortkomend uit de thema’s technologie in de zorg, zelfregie en interprofessioneel samenwerken maken deze opleiding uniek.

Wat verwachten wij van jou

Je bent communicatief sterk en écht geïnteresseerd in andere mensen. Je hebt een nieuwsgierige en onderzoekende houding. Beperkingen die zich voordoen op het gebied van communicatie, kauwen en slikken wil je onderzoeken en behandelen. Of het nu gaat om een taalachterstand, stemklachten, slikproblemen of beperkingen die zich bijvoorbeeld voordoen na een beroerte. Je bent creatief, geduldig en bereid om zowel zelfstandig als samen met je medestudenten hard te werken.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 21 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Filmproject Logopedie Loont

Studeren bij Fontys Paramedische Hogeschool

We geven je 8 redenen waarom