Sprint naar content

Mechatronica

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven, Venlo

Kom kennismaken

Ja, dat wil ik
 • Open dag
 • Kom proefstuderen
 • En meer...

Heb jij een passie voor techniek, ben je nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan is Mechatronica jou op het lijf geschreven. Om de technische ontwikkelingen te kunnen volgen, moet je snel kunnen schakelen. Mechatronica biedt veel werkgelegenheid binnen ontwikkelingen in de medische wereld en zorgsector, de agrosector, industrie en op het gebied van veiligheid. Als mechatronisch engineer bouw je mee aan een leefbaardere toekomst.

Over de opleiding Mechatronica

Robotica ontwikkelt zich in een hoog tempo. Dit vraagt om een altijd up-to-date onderwijsprogramma dat past bij de vierde industriële revolutie (Industry 4.0), waardoor de wereld blijft veranderen. Wij leiden je op tot een specialist in het systematisch ontwerpen van onder meer besturingstechnieken van robotgestuurde producten en machines. Tijdens je opleiding worden interessante theorielessen afgewisseld met het oefenen van je technische vaardigheden in de praktijk en voer je aantrekkelijke projecten uit die leiden tot innovatieve producten. Vanaf de start van je studie krijg je een studieloopbaanbegeleider aangewezen, die je begeleidt tijdens je hele studietijd en we helpen je om je onderzoekvaardigheden, vakdeskundigheid en creativiteit te ontwikkelen.

De opleiding Mechatronica heeft twee startmomenten. Je hebt de mogelijkheid om in september of in februari te starten met de opleiding.

Waarom Mechatronica bij Fontys?

 • Projecten en (onderzoeks)opdrachten opgesteld en uitgevoerd bij bedrijven in de regio
 • In leerjaar 1 en 2 word je begeleid door maximaal 7 verschillende docenten, waardoor er veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Alle aandacht voor jouw passie en persoonlijke begeleiding om het beste uit jezelf te halen
 

Wat ga je leren?

Als mechatronisch engineer kun je uit de voeten in verschillende teams en samenstellingen. Internationale en/of multidisciplinaire teams zijn geen probleem voor je. In dit vak ben je een logische denker én een echte doener. Je bedenkt hoe je apparaten veiliger of gebruiksvriendelijker maakt en je ontwerpt ze. Denk bijvoorbeeld aan een geautomatiseerde wasstraat, een slimme productierobot, of binnen de gezondheidszorg een geavanceerde rolstoel of vervangende robotarm. De moderne mens kan niet meer zonder mechatronica en er is dan ook grote behoefte aan goedopgeleide mechatronisch engineers.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Student Bas Dieben vertelt in deze video wat hij van de opleiding vindt

"Mechatronica is uitdagend en breed! Zo krijg je aspecten mee van elektrotechniek, werktuigbouwkunde maar ook informatica en wiskunde. Dit is ideaal voor de toekomst."
 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken. Dat is niet erg, als er maar afwisseling in zit. En dat zit wel goed bij Mechatronica:

 • Het ene moment krijg je les in onze labs of practicumruimten
 • Het volgende moment werk je aan een robot of simulatie
 • Je doet projecten in samenwerking met een bedrijf
 • Altijd samen met je medestudenten en/of onder begeleiding van onze docenten
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,5 gemiddeld, 273 respondenten
3,6 gemiddeld, 759 respondenten
Aantal eerstejaars
 
160
92
Door naar het tweede jaar
 
88%
75%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 42%
37%
 
HBO-bachelor of hoger 47%
43%
Doorstuderen
 
33%
30%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
92%
werkloos
5%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 122 respondenten
3,6 gemiddeld, 759 respondenten
Aantal eerstejaars
 
37
92
Door naar het tweede jaar
 
73%
75%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 49%
37%
 
HBO-bachelor of hoger 51%
43%
Doorstuderen
 
17%
30%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
92%
werkloos
5%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 31-05-2022
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid met na of nlt
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij met na
 • Natuur & Gezondheid met na of nlt
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

  Niveau Wiskunde en Natuurkunde
  Voor het succesvol doorlopen van de opleiding adviseren we minimaal startniveau wiskunde B havo 5. 

  Bijscholing Wiskunde en Natuurkunde
  Heb je weinig Wiskunde en Natuurkunde gehad tijdens je mbo-opleiding of is het even geleden dat je deze vakken had? Bij Fontys Engineering in Eindhoven wordt de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde aangeboden. Hiermee vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde en ben jij zeker van een goede doorstroom van mbo naar hbo.

  Niet-verwante vooropleiding
  Heb jij een niet-verwante vooropleiding op mbo-niveau en wil je toch onderzoeken of je toegelaten kunt worden tot Mechatronica? Neem dan contact met ons op via engineeringeindhoven@fontys.nl of ssc-venlo@fontys.nl.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Twijfel je of je Wiskunde en Natuurkunde op niveau is?
Bij Fontys Engineering in Eindhoven wordt de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde aangeboden. Hiermee vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde en ben jij zeker van een goede start.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Heb je een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat het diploma aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je voldoende kennis hebben van de Nederlandse taal. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen via engineeringeindhoven@fontys.nl of ssc-venlo@fontys.nl

 

Placeholder for Fontys video
Door het uitgebreide vakkenpakket is deze opleiding ideaal voor de toekomst."
Bas, student
 

Opbouw

Je kunt de opleiding Mechatronica volgen in Eindhoven of Venlo.

Eindhoven 
In Eindhoven ligt de focust bij de opleiding Mechatronica op hightech systemen en robotica en kenmerkt de opleiding zich door de samenwerking met bedrijven in de hightech Brainport regio. In Eindhoven bevindt de opleiding Mechatronica zich in een modern gebouw op het TU/e terrein. Het gebouw, genaamd Nexus, is ingericht met labs die ingericht zijn naar de laatste ontwikkelingen. 

In Eindhoven is het mogelijk om de opleiding Mechatronica te starten in september of in februari. De februari instroom wordt alleen aangeboden in het Nederlands. De september instroom is ook in het Engels te volgen.

In Eindhoven the September programme is also being offered in English. Interested in the English programme?

Venlo 
De opleiding Mechatronica in Venlo richt zich voornamelijk op de automatisering van de maakindustrie en logistieke systemen. De opleiding is persoonlijk, kleinschalig en docenten zijn betrokken. Het eerste semester volg je samen met studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen. In deze fase krijg je een brede basis Engineering. Na dit brede semester begin je met je gekozen opleiding, of kun je (zonder studievertraging) switchen naar één van de andere opleidingen.

In Venlo bieden we ook een Ad Engineering aan:

Eindhoven

In het eerste jaar bestaan je weken uit:

 • 20 uur les / theorie
 • 10 uur projecten
 • 10 uur zelfstudie

Je krijgt vakken als mechatronisch ontwerpen, elektrische netwerken, digitale techniek, statica, digital fundamentals, wiskunde en c-programmeren. Ook is er aandacht voor algemene engineeringvaardigheden, projectmatig werken, integraal ontwerpen en communicatie.

Venlo

 • 14 uur les / theorie (35%)
 • 16 uur projecten (40%)
 • 10 uur zelfstudie (25%)

Na het brede eerste semester, waarin modules als “Measurement and Control”, “Mechanics”, “Visualize” en “Materials and Production” in combinatie met een groot project, behandeld zijn volgt het tweede semester. Vanuit dit semester ligt de focus puur op mechatronica. Het semester is opgebouwd uit een groot project, in combinatie met de volgende modules: “Electric Circuits”, “Software Design and Realisation”, “Advanced Sensor Technology” en “Mechanics”.

Vanaf het tweede studiejaar breid je je kennis en vaardigheden verder uit. Dit noemen we de hoofdfase van je studie. In deze fase werk je ook veel samen met studenten van de andere technische richtingen. Door het nauwe contact met andere technische opleidingen binnen Fontys, kun je ook daar meedoen aan onderzoeksprojecten. Zo zoeken we in lijn met jouw drive en interesses samen de grenzen op.

In het derde jaar loop je stage én ga je je kennis verdiepen of verbreden tijdens een minor.

Stage
Tijdens je stage in de eerste helft van het derde studiejaar pas je je kennis en ervaring toe in het bedrijfsleven, in binnen- of buitenland. Je krijgt intensieve begeleiding vanuit de opleiding en op je stageplek.

Minor
In je derde studiejaar volg je een minor binnen of buiten Fontys. Met de minor geef je jouw studie een eigen draai en kun je je specialiseren in één van jouw interessegebieden.

Eindhoven
Voor je afstuderen bij de opleiding in Eindhoven kies je een van de twee specialisaties:

 • Adaptive automation systems
 • Advanced Motion Control

Venlo
In Venlo worden in het 7e semester keuzevakken geserveerd, in combinatie met een groot project naar eigen keuze. Concreet betekent dit dat de studenten in totaal drie modules kunnen kiezen uit de volgende 8 keuzemodules:

 • Business English
 • Advanced Systems & Control
 • Advanced Dynamic Systems
 • Internet of things
 • Data Science
 • Smart Products and User Interface
 • Robotics & Computer Numeric Control
 • Advanced Drives & Power Electronics

Afstuderen
In de tweede helft van het jaar doe je een afstudeeropdracht bij een bedrijf in binnen- of buitenland. Je maakt hiervan een afstudeerverslag en wordt beoordeeld door je stagebegeleiders van school en je afstudeerbedrijf.

 
 

Na je opleiding

Als mechatronisch engineer kun je meewerken aan het ontwikkelen van hightech apparatuur voor operatiekamers of aan apparaten die een productieproces veiliger, preciezer, sneller en goedkoper maken. Jij bent betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica en besturingstechnieken.

Denk aan functies als:

 • Systeemarchitect
 • Ontwerper van gerobotiseerde hulpmiddelen voor mensen met een handicap
 • Ontwerper voor medische apparatuur (röntgen, laboratorium analyse-apparatuur)
 • Projectleider van een mechatronisch ontwerpteam

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen bij Fontys of bij een technische universiteit. Fontys biedt vanaf februari 2022 de master Digital Technology Engineering aan. Kijk voor meer informatie op fontys.nl/mdte. Met de TU/e zijn afspraken gemaakt voor een hbo top programma, wat doorstromen naar een master aan de universiteit gemakkelijk maakt.

Alumnus

Na het behalen van je diploma van de opleiding Mechatronica ben je breed inzetbaar in het werkveld. Onze alumni vertellen wat zij zijn gaan doen na hun studie.

Ga naar de alumni-verhalen

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Mechatronica: jouw toekomst als engineer!

In de video leggen studenten uit hoe hun toekomst als engineer eruitziet.

 

Meer weten over de opleiding Mechatronica

Kom kennismaken

 • kom praten met studenten
 • bekijk een filmpje
 • stel je vragen
 • meld je aan voor events

Je studeert samen met andere scholieren een dag bij een opleiding. Voor jullie is een speciaal programma samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys inhoudt. 

Proefstudeermomenten kunnen zowel online als offline georganiseerd worden. Controleer bij het aanmelden dus goed of jouw proefstudeermoment online plaatsvindt, of bij de opleidingen op locatie.

Proefstuderen Mechatronica Eindhoven
20 dec 2022 09:30 - 13:00 uur

- Let op: om deel te kunnen nemen aan de Proefstudeerdag, is het nodig dat je je vooraf aanmeldt -

Leuk dat je komt proefstuderen! Je hebt je opgegeven voor de Proefstudeerdag van Mechatronica op 20 december van 9:30 tot 13:00 uur.

Locatie
De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt
Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Programma
Samen met andere scholieren ga jij een middag studeren bij de opleiding. Voor jullie is een speciaal programma samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten.

TijdActiviteit
09:30 – 10:00 uurOntvangst & rondleiding
10:00 – 10:30 uurWelkom & introductie
10:30 – 11:20 uurMini college
11:20 – 11:40 uurPauze
11:40 – 12:30 uurMini college
12:30 – 13:00 uurMeet & Greet met studenten

Meenemen
Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je telefoon bij je hebben is wel handig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys.

Als er vragen zijn, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Veel plezier op de Proefstudeerdag!

Proefstuderen Mechatronica Eindhoven
16 feb 2023 09:30 - 13:00 uur

- Let op: om deel te kunnen nemen aan de Proefstudeerdag, is het nodig dat je je vooraf aanmeldt -

Leuk dat je gaat proefstuderen bij de opleiding Mechatronica op 16 februari van 9:30-13:00 uur. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart hoe het is om te studeren bij Fontys.

Locatie
De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt
Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Programma
Samen met andere scholieren ga jij een ochtend studeren bij de opleiding. Voor jullie is een speciaal programma samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten.

09:30-10:00 | Ontvangst & rondleiding
10:00-10:30 | Welkom & introductie
10:30-11:20 | Mini college
11:20-11:40 | Pauze
11:40-12:30 | Mini college
12:30-13:00 | Meet & Greet met student en afsluiting

Meenemen
Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je telefoon bij je hebben is wel handig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys.

Als er vragen zijn, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Veel plezier op de Proefstudeerdag!

Proefstuderen Mechatronica Eindhoven
23 mrt 2023 09:30 - 13:00 uur

- Let op: om deel te kunnen nemen aan de Proefstudeerdag, is het nodig dat je je vooraf aanmeldt -

Leuk dat je gaat proefstuderen bij de opleiding Mechatronica op 23 maart 2023 van 9:30-13:00 uur. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart hoe het is om te studeren bij Fontys.

Locatie
De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt
Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Programma
Samen met andere scholieren ga jij een ochtend studeren bij de opleiding. Voor jullie is een speciaal programma samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten.

09:30-10:00 | Ontvangst & rondleiding
10:00-10:30 | Welkom & introductie
10:30-11:20 | Mini college
11:20-11:40 | Pauze
11:40-12:30 | Mini college
12:30-13:00 | Meet & Greet met student en afsluiting

Meenemen
Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je telefoon bij je hebben is wel handig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys.

Als er vragen zijn, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Veel plezier op de Proefstudeerdag!

Tijdens een dagje meelopen word je gekoppeld aan een van onze studenten. Je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee en kun je met studenten en docenten praten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren. 

Geef je op via onderstaande link en je krijgt bericht wanneer de eerstvolgende gelegenheid is om mee te draaien met een groep studenten van Mechatronica.

Meeloopdag Mechatronica Venlo Venlo
30 nov 2022 09:15 - 15:00 uur
Aanmelding gesloten

Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Meeloopdag Mechatronica Venlo Venlo
  06 dec 2022 09:15 - 15:00 uur
  nog 2 plaatsen

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

   Meeloopdag Mechatronica Venlo Venlo
   14 dec 2022 09:15 - 15:00 uur
   Volgeboekt

   Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

    Maak kennis met een studieweek. Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

    Open de Sneakpreview

    Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
    Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.   
    Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

    Heb je geen recht op studiefinanciering en ben je ouder dan 30 jaar, dan kom je in aanmerking voor STAP-subsidie.

    Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
    Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

    Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

    Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

    Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
    De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

    Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

    Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

    Wil jij weten wat de studie Mechatronica nog meer inhoudt? Bart vertelt over de gave projecten waaraan hij tot nu toe heeft gewerkt. Daarnaast geeft hij handige tips aan studenten die nog met de opleiding moeten beginnen.