• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

We gebruiken robots steeds meer om werk lichter te maken of om zelfs werk uit handen te nemen. Apparaten worden intelligenter en de elektronica maakt het gebruik beter en makkelijker. Mechatronica speelt een belangrijke rol bij onder andere het ontwikkelen van apparatuur om zorg op afstand voor ouderen mogelijk te maken (health & quality for life). Maar ook speelt mechatronica een belangrijke rol bij ontwikkelingen in de agrocultuur en industriële automatisering. Let's brighten the future!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Robotica ontwikkelt zich in een hoog tempo. Dit vraagt om een altijd up-to-date onderwijsprogramma dat past bij de vierde industriële revolutie (Industry 4.0) die de wereld blijft veranderen.

Vanaf de start van je studie krijg je een studieloopbaanbegeleider aangewezen, die je begeleidt tijdens je studie. Tijdens je opleiding worden interessante theorielessen afgewisseld met het oefenen van je technische vaardigheden in de praktijk en voer je aantrekkelijke projecten uit die leiden tot innovatieve producten.

Wat verwachten wij van jou

Heb jij een uitgesproken passie voor techniek, ben je nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Mechatronica jou op het lijf geschreven. Om de technische ontwikkelingen te kunnen volgen is het van belang dat je - naast het slim en creatief toepassen van wiskunde - snel kunt schakelen. Mechatronica biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkelingen in de medische wereld en zorgsector, de industrie en op het gebied van veiligheid. Als professioneel mechatronica engineer bouw je mee aan een leefbaardere toekomst. Bouw je mee?