• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als je kiest voor de HBO-opleiding MBRT in Eindhoven, dan krijg je een opleiding tot een vakbekwame professional in de medische beeldvorming en radiotherapie. Je leert alles over de beeldvorming en behandeling in de radiodiagnostiek, echografie en nucleaire geneeskunde. Je bereidt bijvoorbeeld patiënten voor op een onderzoek, leert hoe je foto’s, scans en echo’s maakt en archiveert, documenteert en slaat de gegevens op. Of je maakt bijvoorbeeld een bestralingsplan voor een patiënt met kanker. Na je studie ga je aan de slag op de afdelingen Radiologie, Echografie, Nucleaire Geneeskunde of Radiotherapie, maar ook in het bedrijfsleven!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leren je alles over de medische beeldvorming in de radiodiagnostiek, radiotherapie, echografie en nucleaire geneeskunde.

Je leert om te gaan met apparatuur, communiceert over de medische- en technische bevindingen en maakt een plan voor de behandeling. Wij begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Het onderwijs is zo opgezet dat je zelfstandig leert werken, maar ook in groepen.

Wat verwachten wij van jou

Je hart gaat uit naar een technisch beroep in de gezondheidszorg, waar je het belangrijk vindt om met mensen om te gaan. Goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. Belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat, want de kans is groot dat je met (ernstig) zieke mensen gaat werken.

Ook de nieuwste technische ontwikkelingen spreken je erg aan. Het is voor jou een uitdaging om deze toe te passen, bijvoorbeeld om hiermee de patiënt de optimale diagnostiek en behandeling te bieden. Vanwege de technische aard van de opleiding is het van belang dat je voldoende vaardig bent in wis- en natuurkunde.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 18 maart

Heb je een vraag over de opleiding? Stuur ons een appje!

31638679725

Veel gestelde vragen over de opleiding MBRT

We helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de opleiding MBRT. Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Neem gerust contact met ons op!

Klik hier

Studeren bij Fontys Paramedische Hogeschool

We geven je 8 redenen waarom!

Zo kan het lopen na je opleiding

Sfeerafbeelding Fontys
van jeroen bosch ziekenhuis naar philips

Medische vakken

Naast de medisch beeldvormende vakken radiologie, nucleaire geneeskunde, radiotherapie en echografie krijg je ook ‘medische vakken’. Wat dat is, leggen we je uit in deze video!

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Duaal
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.