• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als je kiest voor de hbo-opleiding MBRT in Eindhoven dan krijg je een opleiding tot een vakbekwame professional in de medische beeldvorming en radiotherapie. Je leert alles overde behandeling en beeldvorming in de radiodiagnostiek, echografie en nucleaire geneeskunde. Je bereidt bijvoorbeeld patiënten voor op een onderzoek, leert hoe je foto's, scans en echo's maakt en legt de vereiste gegevens daarvan vast. Of je maakt bijvoorbeeld een bestralingsplan voor een patiënt met kanker.

Na je studie ga je aan de slag op de afdelingen Radiologie, Echografie, Nucleaire Geneeskunde of Radiotherapie, maar ook in het bedrijfsleven!

Meer over de inhoud

Communicatieve vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je krijgt immers continu met mensen te maken: collega's, artsen en vooral de patiënten.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij leren je alles over de behandeling en beeldvorming in de radiodiagnostiek, radiotherapie, echografie en nucleaire geneeskunde. Je leert om te gaan met apparatuur, communiceert over de medische- en technische bevindingen en maakt een plan voor de behandeling. Wij begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Het onderwijs is zo opgezet dat je zelfstandig leert werken, maar ook in groepen.

Wat verwachten wij van jou

Jij wilt graag in de gezondheidszorg werken en kunt goed met mensen omgaan. Goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. Belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat, want de kans is groot dat je met (ernstig) zieke mensen gaat werken. Ook de nieuwste technische ontwikkelingen spreken je erg aan. Het is voor jou een uitdaging om deze toe te passen, bijvoorbeeld om hiermee de patiënt de optimale diagnostiek en behandeling te bieden. Vanwege de technische aard van de opleiding is het van belang dat je voldoende vaardig bent in wis- en natuurkunde.

Open dag - 27 januari

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Duaal
Eindhoven
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Studenten over deze opleiding

Wat studenten zeggen
Dit moet je lezen!

Ervaar de opleiding: kom proefstuderen

Tijdens het proefstuderen studeer je samen met een groepje medescholieren een dag bij een opleiding.

meer info en data

Start studiejaar 2019-2020

Het nieuwe studiejaar start op
2 september 2019.
De week hiervoor, van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus, is een introductieweek.

Contact met MBRT

paramedisch@fontys.nl