• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Ondernemen zit in je genen. Je bent sociaal vaardig, neemt graag initiatieven en stapt gemakkelijk op mensen af. Je toekomstdroom is je eigen bedrijf hebben of een carrière als manager in de retailbranche. Zelf de regels bepalen en koers uitzetten met een duidelijke toekomstvisie. Is dit wie je bent en waar je voor gaat? Dan is de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM) de juiste keuze voor jou.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding bestaat uit twee pijlers: ondernemerschap en retail management.
We leren je de facetten van ondernemerschap. Je leert kritisch naar bedrijven kijken en de markt analyseren door goed (markt)onderzoek te doen. Je onderzoekt tijdens deze studie de haalbaarheid van productideeën, leert hoe je een ondernemingsplan en een strategisch marketingplan schrijft en hoe je deze plannen in de praktijk uitvoert. Je volgt leerarrangementen zoals Storemanager, Branding en Positioning, Retail Inspiration, Shopper Marketing, Bedrijfsovername en Change Management.
De retailwereld verandert snel en voortdurend. Onze vakkundige docenten geven je een goede theoretische basis met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van retail. Tijdens deze opleiding heb je ook veel contact met het bedrijfsleven. Op deze manier geven we je een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Wat verwachten wij van jou

Een student ORM is ondernemend, zelfstandig, sociaal vaardig en een teamplayer. Je hebt een commerciële instelling, affiniteit met cijfers, bent creatief en nieuwsgierig. Je bent een doorzetter en je hebt leidinggevende kwaliteiten of wilt deze graag ontwikkelen.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Duaal
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Sfeerafbeelding Fontys

E-academy certified

Wist je dat onze opleiding ORM als een van de weinige opleidingen in Nederland is gecertificeerd als e-Academy door Thuiswinkel.org? Dit certificaat houdt in dat onze studenten een uitstekend curriculum doorlopen op het gebied van (online) marketing. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op! Door de jaarlijkse (her)certificering blijft onze opleiding actueel en nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen. Ook in 2017 zijn wij opnieuw gecertificeerd als e-Academy.

Contact met Ondernemerschap & Retail Management

08850 77266
marketingmanagement@fontys.nl