• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Een podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan rug, heupen, knieën, enkels en voeten, waar je last van hebt tijdens het bewegen in het dagelijks functioneren. Mogelijke oorzaken van deze klachten zijn een verkeerd looppatroon of een afwijkende voetstand. Manieren waarop de podotherapeut klachten behandelt, zijn bijvoorbeeld het maken van podotherapeutische zolen en het geven van voorlichting en advies.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Het studieprogramma bestaat uit thema's waarin alle vakken aan de orde komen. In het eerste jaar maak je direct kennis met theoretische vakken, zoals: anatomie, fysiologie, pathologie en biomechanica. Daarnaast krijg je in het eerste jaar verschillende praktijkvakken, zoals: afdruktechnieken, zool- en slijptechnieken en instrumentele behandelingen. Tijdens je studie word je intensief begeleid door je studieloopbaanbegeleider/PL-coach.

Gedurende de opleiding werk je veel samen in teams met andere studenten. Je behandelt geen droge stof, maar gaat bij iedere probleemstelling, ziektebeeld en thema op zoek naar relevante informatie en theorieen.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een grote interesse in het menselijk lichaam. Met bijzondere technieken en verfijnde instrumenten maak je passende hulpstukken. Om dat goed te kunnen moet je technisch inzicht hebben en erg goed met je handen kunnen werken. Je bent sociaal en meedenkend. Al blink je uit in technische vakken, sociale vaardigheden zijn minstens zo belangrijk voor het goed uitoefenen van je beroep. Podotherapie is namelijk mensenwerk. Je staat continu in contact met patiënten en collega’s.