• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Heb jij interesse in het menselijk lichaam en wil jij mensen verder helpen? Door voetklachten en klachten daaruit voortkomend weg te nemen en/of sportprestaties te verbeteren? Dit door middel van hulpmiddelen die jij zelf maakt? Kies voor de hbo-opleiding podotherapie. Je specialiseert je in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, bekken en/of rug. Er is een groeiende vraag naar podotherapeuten. Een baan vinden na je opleiding is dan ook geen probleem!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Fontys Hogeschool is één van de twee hogescholen die de opleiding Podotherapie aanbiedt. Tijdens de theoriecolleges, werkgroepen en practica leren we je alles over de bouw en werking van je eigen lichaam. In de practica leer je allerlei vaardigheden: van zolen slijpen tot aan hypermoderne technieken om het lopen te analyseren, voetafdrukken te meten en nog veel meer. Je wordt opgeleid om multidisciplinair te werken en te denken. Dit alles maakt jou de podotherapeut van de toekomst.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een grote interesse in het functioneren en bewegen van het menselijk lichaam. Jij wil werken in de zorg en mensen helpen om zo goed mogelijk te lopen, te sporten en te werken. Dit door middel van techniek én creativiteit. Je hebt technisch inzicht en wordt enthousiast van werken met je handen. Je bent ook graag in contact met mensen en niet bang om advies te geven. Je zoekt in je toekomstige baan zelfstandigheid, maar wilt ook leren van andere disciplines. Je werkt samen met (huis) artsen of andere (para-)medici, zodat jouw cliënt uiteindelijk de beste individuele zorg krijgt.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 17 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Studeren bij Fontys tijdens de Corona periode

Sfeerafbeelding Fontys
klik hier

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Kom proefstuderen

Probeer het uit, word student voor een dag!

Sfeerafbeelding Fontys
meer info en data
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Ontwikkelgesprek Hobeon en opleiding tot podotherapeut

Bekijk hier het verslag van het ontwikkelgesprek in het kader van de accreditatie van de opleiding Podotherapie (voltijd) van 4 juli 2019.

lees het verslag

Contact met Podotherapie

08850 77011
paramedisch@fontys.nl