• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Rockacademie leidt muzikanten op tot ondernemende professionals die de popsector mede gaan bepalen.

Jij bent authentiek, creatief, ambitieus en getalenteerd. Jij begint deze hbo opleiding als Electronic Music Producer, Drummer, Bassist, Gitarist, Songwriter, Keyboardspeler, Vocalist of Rapper. Wij bereiden jou in vier jaar voor op een gemengde beroepspraktijk. Je leert samenwerken met andere muzikanten en je bouwt een netwerk op. Je onderzoekt je roots, je visie en je toekomstige werkterreinen. Je geeft je eigen onderwijs vorm door je weg te vinden in de domeinen Music, Business, Education and Sound & Music Technology.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten


Rockacademie weet wat de muziekindustrie vraagt en werkt samen met experts uit deze industrie om haar onderwijs up to date te houden. Onze docenten staan altijd met één been in het onderwijs en met één been in de muziekindustrie. Je bouwt dus samen met studenten, alumni, docenten, de opleiding en de muziekindustrie aan een interdisciplinair muzikaal netwerk.

We zijn trots op Duncan Laurence, Krezip, Budakid (Kevin Huizing), Floor Jansen (Nightwish), Sunday Sun, Firebeatz, Intwine, Eefje de Visser, Stevie Ann, Skiggy Rapz en Boef en de Gelogeerde Aap. Andere oud-studenten spelen mee in met The Kik, Laura Jansen, Nick en Simon en Trijntje Oosterhuis.

Wat verwachten wij van jou

Als je start met de opleiding ben je authentiek, creatief, ambitieus en getalenteerd. Als je afstudeert ben je een muzikale ondernemer en ben je in staat om je talent en je ambitie te matchen met de mogelijkheden binnen de muziekindustrie.

Open dag - 21 maart

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Music