Voortrajecten

Om je voor te bereiden op de auditie voor Rockacademie zijn er verschillende voortrajecten. Het voortraject stelt je in de gelegenheid je talenten dieper te onderzoeken:

- je voor te bereiden op de audities
- en je te orienteren op de opleiding

Licentiehouders
(afgestudeerden)

Je kunt voor een voortraject terecht bij de zogeheten Licentiehouders. Dit zijn alumni (afgestudeerden) van Rockacademie die een licentie hebben waardoor ze kandidaten voor het toelatingsexamen kunnen voordragen voor betreffende 'skill'.

Rock Academie Auditie Coaching (RAAC)

Factorium Tilburg heeft in samenwerking met een aantal licentiehouders een voorbereidende cursus van 15 weken ontwikkeld: Rock Academie Auditie Coaching (RAAC). Dit programma bereidt je optimaal voor op jouw auditie. Je leert er o.a. hoe jij je kunt onderscheiden van alle andere kandidaten. Je krijgt hier les van (oud)studenten van Rockacademie die precies weten wat je moet kunnen en kennen voor je auditie.

Best Music Education Centre (B.M.E.C.): 'License to Rock'

Best Music Education Centre verzorgt een in Nederland uniek programma: License to Rock. Tijdens de cursus wordt er intensief aan je skills gewerkt op verschillende gebieden, om samen met gedreven medestudenten, onder begeleiding van een toegewijd docententeam je leerdoelen te verwezenlijken. Naar aanleiding van je intakegesprek wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt, zodat je een programma aangeboden krijgt dat bij jou past. Alles is er op gericht het maximale uit jou te halen zodat je met een zeker vertrouwen je kunt gaan voorbereiden op een auditie.