• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Vind je wiskunde het leukste vak en wil je ontdekken hoe je het in onze maatschappij kunt toepassen? Dan is de bacheloropleiding Toegepaste Wiskunde dé opleiding voor jou! Hier leer je hoe je vraagstukken uit het bedrijfsleven wiskundig analyseert en met software-tools oplost. Je zal ontdekken dat wiskunde breed toegepast wordt. Wiskundigen dragen bij aan passende, efficiënte en duurzame oplossingen, als analist consultant of engineer van ontwikkelafdelingen tot logistieke dienstverleners!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot wiskundig probleemoplosser in een team. Gespecialiseerd in één van de toepassingsgebieden: Engineering, Data Analyse of Operations Research in de Logistiek. We leren je jezelf te ontwikkelen als professional, adviseur en teamspeler. De eerste twee jaar brengen vakdocenten je een brede wiskundige basis binnen de toepassingsgebieden bij. Op elk moment pas je in een team je wiskundige kennis en vaardigheden toe binnen een project. De docenten van de opleiding begeleiden je in het wiskundig modelleren, analyseren en oplossen van steeds grotere, complexere vraagstukken.

Wat verwachten wij van jou

Toegepaste Wiskunde is een uitdagende studie. We verwachten dus dat je wiskunde en het oplossen van praktische vraagstukken écht leuk vindt! Je bent kritisch en wilt begrijpen wat het probleem van je opdrachtgever precies is. Je vindt het prettig om secuur en gestructureerd te werken en bent een doorzetter. Daarnaast schrik je niet terug voor het gebruiken van software voor het doorrekenen van je wiskundige modellen. Je wilt het beste uit jezelf halen en bent bereid om niet alleen aan je wiskundige ontwikkeling (hard skills) maar ook aan je ontwikkeling als mens (soft skills) te werken.