• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Naast de opleiding Verpleegkunde volg je een honoursprogramma om ook te kunnen werken op een operatieafdeling als operatieassistent of anesthesiemedewerker. Voorafgaande aan de opleiding maak je een keuze uit deze 2 richtingen.

Naast het volledige programma van de opleiding Verpleegkunde volg je specifieke lessen chirurgie of anesthesie. Omdat je voor 2 beroepen tegelijkertijd studeert, moet je rekenen op een studiebelasting van 48 uur per week. Voor harde werkers dus! 

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Om je in vier jaar voor te bereiden op 2 beroepen, zijn alle opleidingsonderdelen optimaal op elkaar afgestemd.
Iedere lesgroep heeft ongeveer 14 studenten. Omdat de lessen samen gevolgd worden, leer je elkaar goed kennen. Je leert van en met elkaar en krijgt de ruimte voor persoonlijke ontplooiing. Op een toegankelijke en laag-drempelige manier helpen docenten het beste uit jezelf te halen. Jij kent de docent en de docent kent jou.
De aangesloten ziekenhuizen hebben opleidingsplaatsen waar studenten hun derde en vierde jaar van de opleiding werken en leren. Het aantal studenten dat met de opleiding start, stemmen we af op die beschikbare opleidingsplaatsen.

Wat verwachten wij van jou

Je bent zowel in verpleegkunde als in chirurgie of anesthesie geïnteresseerd. Die combinatie kan het beste in je boven halen. De deskundigheid van een verpleegkundige helpt je in je vak op de operatie-afdeling en andersom uiteraard ook. Je hebt technisch inzicht, bent zorgvuldig, zorgzaam en kunt goed samenwerken. Daarnaast ben je gemotiveerd om hard te werken, want het honoursprogramma brengt wel extra uren studie met zich mee.