Vooropleiding Academy of Music and Performing Arts

• Toelatingseisen en aanmelden
  • Kosten

Omschrijving

Om je goed voor te bereiden op je studie aan de Academy of Music and Performing Arts (voorheen conservatorium), bestaat de vooropleiding. Al tijdens je middelbare school bestaat de mogelijkheid om buiten schooltijd lessen te volgen. Op deze manier werk je optimaal toe naar het toelatingsexamen.

De vooropleiding bestaat uit verschillende onderdelen:

- Hoofdvak instrument
- Hoofdvak kamermuziek/ensemble
- Theorie bestaande uit: solfège, algemene muziekleer, basislessen in harmonie en analyse
- Module Interdiscipline
- Koor

Bij zowel de vooropleiding Klassiek als Jazz, wordt voorzien in 20 instrumentale lessen.
Via contractonderwijs bestaat uiteraard de mogelijkheid om meer lessen in te kopen.

Open dagen voortrajecten Muziek

• Open dag Voortrajecten Muziek

Vooropleiding klassiek

Afspraken voor instrumentale lessen en kamermuziek worden op individuele basis gemaakt met je docent.
Daarnaast krijg je in de vooropleiding Klassiek lessen in theorie, koor en kamermuziek op zaterdag.
Het kan zijn dat de instrumentale lessen op andere dagen dan de zaterdagen gepland worden.

Contactpersoon van de vooropleiding Klassiek is Jan van den Eijnden.

Vooropleiding jazz

Afspraken voor instrumentale lessen en ensemble worden op individuele basis gemaakt met je docent.
Daarnaast krijg je in de vooropleiding Jazz lessen in theorie en ensemble op woensdag.
Het kan zijn dat de instrumentale lessen op andere dagen dan de woensdagen gepland worden.

Contactpersoon van de vooropleiding Jazz is Marc van Rooij.

Voor wie?

Voor iedereen die aan de Academy of Music and Performing Arts (voorheen conservatorium) wil studeren en ondersteuning nodig heeft om aan de toelatingseisen van de opleiding te kunnen voldoen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, wordt gekeken of je voldoet aan het ingangsniveau van de vakken die je gaat volgen in de vooropleiding. Dit wordt getoetst middels een toelatingsexamen.

Aanmelden

Aanmelden voor de audities voor 2020-2021 is mogelijk vanaf medio november 2019. Je aanmelding bestaat uit twee stappen.

1. Klik in het blok  “Startdata” op de knop “aanmelden”.
      Vul het inschrijfformulier in en bevestig.

LET OP! De voorwaarden inschrijving cursisten zijn pas op jou van toepassing nadat je bent toegelaten en hebt bevestigd dat je je wilt inschrijven.
    2. Twee werkdagen na het invullen van het inschrijfformulier, ontvang je van fhksa@fontys.nl een link per e-mail om je aan te melden voor de toelating/auditie. Dit is een andere e-mail dan die je na 1 dag van no-reply@fontys.nl ontvangt (met daarin je PCN nummer en wachtwoord om in te kunnen loggen op de Fontysportal). Bewaar deze e-mail ook goed! Geen e-mail(s) ontvangen? Controleer dan je spam.

Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld en bevestigd, krijg je een ontvangstbevestiging. Uiterlijk een week voor de toelatingsdatum, ontvang je per e-mail een uitnodiging voor de toelating.

Kosten

Voor het deelnemen aan de vooropleiding betaal je €1450,-. Bij het inschrijven voor de vooropleiding kun je kiezen of je dit bedrag via factuur of via een machtiging wil betalen. Voor het betalen in termijnen dien je voor een machtiging te kiezen.
    Via contractonderwijs bestaat de mogelijkheid om extra lessen in te kopen.

Cursusniveau
    Voortraject
    Kosten
    € 1450,– (BTW Vrijgesteld)