Vooropleiding Academy of Music and Performing Arts

• Toelatingseisen en aanmelden
  • Kosten

Omschrijving

Om je goed voor te bereiden op je studie aan de Academy of Music and Performing Arts (voorheen conservatorium), bestaat de vooropleiding. Al tijdens je middelbare school bestaat de mogelijkheid om buiten schooltijd lessen te volgen. Op deze manier werk je optimaal toe naar het toelatingsexamen.

De vooropleiding bestaat uit verschillende onderdelen:

- Hoofdvak instrument
- Hoofdvak kamermuziek/ensemble
- Theorie bestaande uit: solfège, algemene muziekleer, basislessen in harmonie en analyse
- Module Interdiscipline
- Koor

Bij zowel de vooropleiding Klassiek als Jazz, wordt voorzien in 20 instrumentale lessen.
Via contractonderwijs bestaat uiteraard de mogelijkheid om meer lessen in te kopen.

Vooropleiding klassiek

Afspraken voor instrumentale lessen en kamermuziek worden op individuele basis gemaakt met je docent.
Daarnaast krijg je in de vooropleiding Klassiek lessen in theorie, koor en kamermuziek op zaterdag.
Het kan zijn dat de instrumentale lessen op andere dagen dan de zaterdagen gepland worden.

Contactpersoon van de vooropleiding Klassiek is Jan van den Eijnden.

Vooropleiding jazz

Afspraken voor instrumentale lessen en ensemble worden op individuele basis gemaakt met je docent.
Daarnaast krijg je in de vooropleiding Jazz lessen in theorie en ensemble op woensdag.
Het kan zijn dat de instrumentale lessen op andere dagen dan de woensdagen gepland worden.

Contactpersoon van de vooropleiding Jazz is Marc van Rooij.

Voor wie?

Voor iedereen die aan de Academy of Music and Performing Arts (voorheen conservatorium) wil studeren en ondersteuning nodig heeft om aan de toelatingseisen van de opleiding te kunnen voldoen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, wordt gekeken of je voldoet aan het ingangsniveau van de vakken die je gaat volgen in de vooropleiding. Dit wordt getoetst middels een toelatingsexamen.

Je aanmelding voor de auditie voor 2022-2023 bestaat uit twee stappen.

1. Klik in het blok  “Startdata” op de knop “aanmelden”.
    Vul het aanmeldformulier in en bevestig.

LET OP! Je krijgt een ontvangstbevestiging. De voorwaarden inschrijving cursisten (incl. betalingsverplichting) zijn echter pas op jou van toepassing nadat je bent toegelaten èn hebt bevestigd dat je je wilt inschrijven.
  2. Twee werkdagen na het invullen van het aanmeldformulier, ontvang je van fhksa@fontys.nl een mail met een link naar het auditieformulier. Dit is een andere e-mail dan die je na 1 dag van no-reply@fontys.nl ontvangt (met daarin je PCN nummer en wachtwoord). Het PCN nummer en wachtwoord heb je nodig om in te loggen op het auditieformulier.

Zodra je het auditieformulier hebt ingevuld en bevestigd, krijg je eveneens een ontvangstbevestiging. Geen e-mail(s) ontvangen? Controleer dan je spam.

Kosten

Voor het deelnemen aan de vooropleiding betaal je €1475,-. Bij het inschrijven voor de vooropleiding kun je kiezen of je dit bedrag via factuur of via een machtiging wil betalen. Voor het betalen in termijnen dien je voor een machtiging te kiezen.
Via contractonderwijs bestaat de mogelijkheid om extra lessen in te kopen.

Cursusniveau
Prebachelor
Kosten
€ 1.475 (BTW vrijgesteld)