Vooropleiding Academy of Music and Performing Arts

• Toelatingseisen en aanmelden
  • Kosten

Omschrijving

Om je goed voor te bereiden op je studie aan de Academy of Music and Performing Arts (voorheen conservatorium), bestaat de vooropleiding. Al tijdens je middelbare school bestaat de mogelijkheid om buiten schooltijd lessen te volgen. Op deze manier werk je optimaal toe naar het toelatingsexamen.

De vooropleiding bestaat uit verschillende onderdelen:

- Hoofdvak instrument
- Hoofdvak kamermuziek/ensemble
- Theorie bestaande uit: solfège, algemene muziekleer, basislessen in harmonie en analyse
- Module Interdiscipline
- Koor

Bij zowel de vooropleiding Klassiek als Jazz, wordt voorzien in 20 instrumentale lessen.
Via contractonderwijs bestaat uiteraard de mogelijkheid om meer lessen in te kopen.

Open dagen voortrajecten Muziek

• 16 november
    • Open dag/ avond
    • Tilburg
    • Meer info

• 19 januari
    • Open dag/ avond
    • Tilburg
    • Meer info

Vooropleiding klassiek

Afspraken voor instrumentale lessen en kamermuziek worden op individuele basis gemaakt met je docent.
Daarnaast krijg je in de vooropleiding Klassiek lessen in theorie, koor en kamermuziek op zaterdag.
Het kan zijn dat de instrumentale lessen op andere dagen dan de zaterdagen gepland worden.

Contactpersoon van de vooropleiding Klassiek is Jan van den Eijnden.

Vooropleiding jazz

Afspraken voor instrumentale lessen en ensemble worden op individuele basis gemaakt met je docent.
Daarnaast krijg je in de vooropleiding Jazz lessen in theorie en ensemble op woensdag.
Het kan zijn dat de instrumentale lessen op andere dagen dan de woensdagen gepland worden.

Contactpersoon van de vooropleiding Jazz is Marc van Rooij.

Voor wie?

Voor iedereen die aan de Academy of Music and Performing Arts (voorheen conservatorium) wil studeren en ondersteuning nodig heeft om aan de toelatingseisen van de opleiding te kunnen voldoen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, wordt gekeken of je voldoet aan het ingangsniveau van de vakken die je gaat volgen in de vooropleiding. Dit wordt getoetst middels een toelatingsexamen.

Aanmelden (mogelijk vanaf 1 december 2018)

1. Klik in het blok "Startdata" op de knop "aanmelden". Vul het inschrijfformulier in en bevestig. LET OP: De voorwaarden inschrijving cursisten zijn pas op jou van toepassing nadat je bent toegelaten en hebt bevestigd dat je je wilt inschrijven!
  2. De Academy of Music and Performing Arts neemt contact met je op over de toelating.

Na het toelatingsexamen ontvang je na ongeveer twee weken bericht of je wel of niet bent toegelaten. Je kunt dan je inschrijving via e-mail bevestigen om zeker te weten dat je kunt deelnemen aan de vooropleiding. Je wordt daarover geïnformeerd.

Kosten

Voor het deelnemen aan de vooropleiding betaal je €1450,-. Bij het inschrijven voor de vooropleiding kun je kiezen of je dit bedrag via factuur of via een machtiging wil betalen. Voor het betalen in termijnen dien je voor een machtiging te kiezen.
Via contractonderwijs bestaat de mogelijkheid om extra lessen in te kopen.

Cursusniveau
Voortraject
Kosten
€ 1450,– (BTW Vrijgesteld)