Vooropleiding Art, Communication and Design

• € 500,– (BTW Vrijgesteld)
Heb je interesse in vormgeving en kunst? De Vooropleiding Art, Communication and Design is een 15-daags traject met inspirerende workshops en praktijk- en theorielessen waarin je werkt aan verschillende opdrachten onder begeleiding van docenten uit de opleiding en professionals uit het werkveld.

Over de vooropleiding

Je leert de opleiding Vormgeving (Art, Communication and Design / ArtCoDe) kennen en je krijgt een introductie in het designvakgebied. Je leert hoe een creatief proces werkt en bouwt een portfolio op door het maken van verschillende opdrachten, materialen en technieken.

Je leert de opleidingslocatie op een veelzijdige manier kennen (werkplaatsen, studieomgevingen, de stad Tilburg, docenten en studenten).
Je wordt dus uitgebreid geïnformeerd en krijgt persoonlijk advies.

Voor wie?

Voor iedereen die zich wil oriënteren op de opleiding Vormgeving van de Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

De Vooropleiding Art, Communication and Design geeft je de gelegenheid je te oriënteren op het vakgebied en de opleiding Vormgeving vanuit een gegronde beeldvorming over kunst en design. Je wordt voorbereid op de studie en krijgt hierover gedegen advies vanuit het docententeam.

Toelatingseisen

De minimale participatie-eis: laatste of voorlaatste jaar van HAVO of VWO, bij voorkeur 16+. Ook wanneer het MBO/VO-diploma al enige tijd geleden is behaald, maar je je wilt oriënteren op de opleiding Vormgeving (Art, Communication and Design), ben je van harte welkom!

‘Vanuit het voortraject leer je binnen korte tijd ontzettend veel binnen de creatieve wereld kennen, alles neem je mee in jouw latere ontwikkelingsproces als ontwerper’

Joyce van de Pol (vooropleiding gevolgd en nu student ArtCoDe)

Inhoud en programma

Praktijklessen: Er zijn drie doorlopende studio’s, waarbij het onderhouden van een beeldend proces centraal staat.

Workshops: Rondom de lopende praktijkopdrachten worden workshops georganiseerd. Je leert nieuwe media, materialen en technieken kennen.

Kunst- en Designtheorie: Binnen de lessen Kunst- en Designtheorie wordt gericht op analyse en onderzoek en speelt het beschouwen en filosoferen een belangrijke rol. Het museumbezoek vormt een onderdeel van deze lessen.

Je wordt beoordeeld op het beeldend proces, reflectie, omgevingsgerichtheid en communicatie. De criteria zijn gebaseerd op competenties die door de opleiding worden gehanteerd.

Er is een aantal momenten van beoordeling en feedback, bijvoorbeeld na afloop van een afgeronde opdracht wanneer je feedback van de desbetreffende docent ontvangt. Halverwege het traject wordt tussentijds advies/feedback gegeven. Na afloop van het voortraject ontvang je een uitgebreide eindbeoordeling (op basis van competenties) en een persoonlijk advies.

Wordt het werk als voldoende beoordeeld, dan ontvang je een certificaat. Met dit certificaat kun je je twee jaar lang zonder toelatingsassessment (mits voldaan aan alle vooropleidingseisen) inschrijven voor de propedeuse van de opleiding Vormgeving van de Fontys Academy of Art, Communication & Design (ArtCoDe).

Meerwaarde

Toegang tot de Bachelor Vormgeving (ArtCoDe)

In combinatie met voldoende vooropleiding geeft het behaalde certificaat toegang tot de propedeuse van de bachelor opleiding Vormgeving aan de Fontys Academy of Art, Communication & Design (ArtCoDe).

Na het behalen van het certificaat kan direct inschrijving plaatsvinden bij Studielink en het Fontys aanmeldsysteem. Deelname aan het reguliere toelatingsassessment is in dit geval niet vereist. Het certificaat blijft twee jaar geldig.

"De vooropleiding heeft mij de mogelijkheid gegeven om al een idee te krijgen van de studie."

Max Koene (vooropleiding gevolgd en nu student ArtCoDe)

Praktische info

Wil je meer weten over de opleiding? Meld je dan aan voor een (online) open dag. Tijdens de presentatie hoor je veel ins en outs over de opleiding, je krijgt gelegenheid om je vragen te stellen en je kunt meeluisteren naar de antwoorden op vragen die anderen stellen.

Online voorlichting vooropleiding Art, Communication and Design

15 november 2021 Online 19.00 - 19.45 uur

Voortraject
€ 500,– (BTW Vrijgesteld)

De kosten voor deze cursus of opleiding vind je hierboven bij de Opleidingsfeiten.

Subsidie, lening, beurs, belastingvoordeel?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Op deze pagina vind je daarover alle informatie.

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

De Vooropleiding Art, Communication and Design start twee keer per studiejaar, begin september en begin januari en omvat 14 zaterdagen (9.30-16.00u) en een doordeweekse bijeenkomst.
    Je kunt je inschrijven via de knop "aanmelden" onder startdata.

De kosten bedragen € 500,00 inclusief verschillende materialen, exclusief fotoprints. Restitutie van het cursusgeld is bij onderbreking of voortijdige beëindiging in principe niet mogelijk.

De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen en onder voorbehoud van de in september 2021 geldende Corona-maatregelen.

Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
    Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
    Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
    Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.