• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De bachelor Vormgeving van de Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe) leidt op tot autonome allround ontwerpers en Experience Designers. Voor Experience Designers staat de beleving centraal in het ontwerpproces. Product, ruimte en beeldende vormen van ontwerp worden interdisciplinair ingezet en staan in het teken van de gehele ervaring die het publiek of de doelgroep ondergaat. Vanuit een brede praktische en theoretische basis ontwikkelt de student zich in de richting van een eigen voorkeur binnen het designvakgebied. Persoonlijke, sociale en culturele ontwerpersvraagstukken komen gedurende de opleiding aan bod.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Als student van ArtCoDe leren we je conceptueel denken, een eigen autonome beeldende visie ontwikkelen en concepten te vertalen in visueel sprekende beelden. Het beeldend kunstvak dient als basis om een eigen beeldtaal te ontwikkelen waarbij een eigenzinnige en unieke vormgeving het doel is. Binnen (internationale) projecten leer je wat (interdisciplinair) samenwerken betekent. Daarnaast leer je werken met relevante media en technieken en ontwikkel je binnen lessen en projecten competenties en vaardigheden waarmee je grondig wordt voorbereid op het beroepenveld.

Wat verwachten wij van jou?

ArtCoDe studenten vinden het fijn om over eigen grenzen heen te kijken, samen te werken en diversiteit te ondersteunen.ArtCoDe studenten zijn nieuwsgierig, zij zijn kritisch op de wereld, zijn niet bang voor techniek én niet bang voor vieze handen.ArtCoDe studenten dromen groot, over wat ze willen maken en vinden het fijn om de handen uit de mouwen te steken.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Meeloopdagen 2019-2020

info & aanmelden