Studeren en topsport

Fontys is trots op haar topsporters en talenten. Om jou als topsporter te ondersteunen in het ontwikkelen van je (sport)talent naast je studie, heeft Fontys een Topsportbeleid en een Topsportregeling opgesteld. Deze topsportregeling is van toepassing op alle voltijd bachelors, masters en associate degrees van Fontys.

Wat houden het Fontys Topsportbeleid en de Fontys topsportregeling in?
De topsportregeling faciliteert topsporters en talenten op het gebied van sport wel bij de organisatie en planning van je studie, maar niet bij de inhoud ervan. Jij als topsporter krijgt namelijk hetzelfde diploma als een niet-topsporter. Dus qua inhoud wordt aan jou dezelfde eisen gesteld als aan een niet-topsporter. Wel helpen de faciliteiten uit de topsportregeling jou om topsport en studie met elkaar te combineren. De uitgangspunten van deze regeling zijn voor alle opleidingen gelijk. Echter per opleiding kan het wel verschillen hoe de faciliteiten zijn georganiseerd.

Weet je al welke opleiding je wilt gaan doen?
Wij adviseren je om een opleiding te kiezen die jou echt interessant lijkt, wat je leuk vindt om te doen en die aansluit bij wie je bent als persoon. Voor tips hoe je het beste er achter kunt komen welke studie bij je past, zie fontys.nl/studiekiezen.

Gesprek met topsportcoördinator

Heb je al een keuze gemaakt, maar wil je graag samen met de topsportcoördinator van je opleiding kijken hoe je de combinatie topsport en studie het beste kunt maken? Maak hiervoor een afspraak via topsportbeleid@fontys.nl.