Studentenbegeleiding

Fontys Helpt!

Om succesvol te kunnen studeren heeft Fontys aandacht voor iedere individuele student. Dus ook voor jou. Fontys helpt bij jouw ontwikkeling en het ontdekken van je talent. En bij vragen over o.a. studievertraging, financiën, ongewenst gedrag, bestuurlijke activiteiten, studeren en topsport, een functiebeperking of over jouw studiekeuze.

Persoonlijk aanspreekpunt

Als student word je in het eerste jaar gekoppeld aan een persoonlijke studieloopbaanbegeleider (slb'er). Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt met wie je regelmatig contact hebt, volgt je prestaties en geeft waar nodig handige tips en advies.  

Hulp bij je studiekeuze

Studietwijfel? Fontys helpt je verder! Als je je afvraagt of je wel op de goede plek zit, je wilt switchen naar een andere opleiding maar weet niet goed wat bij je past. Dan kun je met al je vragen terecht bij een studiekeuzeadviseur. Samen kijken jullie waar je nu staat en wat je nodig hebt om een goede switch te maken.

Hulp tijdens je studie

Fontys heeft speciaal voor jou een aantal praktische trainingen​. Gratis en voor niks!
Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief? Of trainingen op het gebied van samenwerken, uitstelgedrag, assertiviteit, perfectionisme, mindfullness etc.

Kom je er met je slb-er niet uit, dan kun je ook terecht bij een studentendecaan​ met vragen over o.a studievertraging, financiën, ongewenst gedrag, studeren met een functiebeperking; of bij een studentenpsycholoog met vragen over o.a. tentamenvrees, zorgen en problemen.

Herken je je hierin of zit je met iets anders? Je kunt er altijd iets aan doen! Begin vandaag nog te werken aan een oplossing. Fontys helpt je daar bij!

Neem voor het maken van een afspraak contact op met iStudent.

Meer weten?

Voor het maken van een afspraak met een studentendecaan, studentenpsycholoog of een studiekeuzeadviseur bel 08850 82222. Voor overige vragen stuur een mail naar istudent@fontys.nl.

Studente in gesprek met begeleider
 • Jouw mening telt!

  Niet over maar mèt studenten
  Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl  en samen kunnen wij het verschil maken.

  Meedenken
  Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

  Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.

  Sfeerafbeelding Fontys