Fontys in Tilburg

Studeren in het hart van Brabant

Met twee hogescholen, een universiteit en 29.000 studenten is Tilburg een echte studentenstad. De stad ademt een sfeer van creativiteit, vernieuwing en lef, met onder andere een groot aantal opnamestudio’s, poppodia, gezellige café’s en restaurants en het festival Mundial. Bij alles wat er door en voor studenten georganiseerd wordt zijn ontmoeten, ondernemen, ontwikkelen én, ontspannen kernwoorden. Tilburg kent een aantal studentenverenigingen, met hun eigen karakter en voor elk wat wils.

 • Op kamers

  Eindelijk is het zover, je studentenleven gaat beginnen. Je hebt een opleiding gekozen en je wil graag op kamers. Om een kamer te vinden kun je je netwerk van vrienden en familie inschakelen, een advertentie plaatsen op Facebook, of de kameraanbiedingen in de krant aanbieden. Er zijn ook verschillende sites die handig zijn bij je zoektocht naar een kamer.

  Laat je goed informeren over de voorwaarden die deze organisaties stellen ten aanzien van borg, opmaken van contracten en andere bijkomende kosten.

  Het is verstandig je te oriënteren bij WonenBreburg,
  klantenlijn: 0900 - 0209 (10 ct/min). Je kunt hier na telefonische afspraak terecht. Dit is de belangrijkste woningbouwvereniging in Tilburg en Breda voor studentenhuisvesting. Je kunt ook de website wonenbreburg.nl bezoeken of mailen naar: info@wonenbreburg.nl.

  Check je kamer

  Kijk of je niet te veel betaald, je kamer brandveilig is en je in aanmerking komt voor huurtoeslag.