Switchen van opleiding

Als student word je in het eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach*. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en advies. Wil je switchen van opleiding? Jouw studentcoach kan je naar een andere opleiding begeleiden. Vraag hem of haar wat er mogelijk is bij jouw opleiding.

Benieuwd wie jouw studentcoach is? Check het rechtstreeks bij je opleiding. Soms heb je extra hulp of advies nodig naast de begeleiding vanuit je opleiding; dan biedt Fontys meer hulp!

*studentcoach is een verzamelterm voor alle slb-ers, persoonlijk begeleiders, studentconsulenten etc.

Weet je al naar welke studie je wilt switchen?

Sfeerafbeelding Fontys
  • Kan een studiekeuzeadviseur mij helpen?

Heb je vragen omtrent je studiekeuze, de studiekeuzeadviseurs van Fontys helpen je graag. Whatsapp direct met één van hen. (Bereikbaar tussen 9.00u en 17.00u). Je kunt natuurlijk ook een een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

  • Hoe ontdek ik mijn motivatie en talenten: Explore

Als je de tijd wilt nemen om te ontdekken waar jouw motivatie en talenten liggen en welke keuzemogelijkheden hier het beste op aansluiten, kun je aansluiten bij Explore. Een intensief traject dat start in maart en november.

  • Is Empower – TEC Kickstartprogramma iets voor mij?

Empower is een modulair flexibel onderwijsprogramma voor propedeuse studenten die overwegen te switchen van opleiding, omdat zij het gevoel hebben niet op de juiste plek te zitten.

Sfeerafbeelding Fontys
  • Hoe schrijf ik me in voor een nieuwe opleiding?

Je meldt je bij Studielink aan voor de opleiding van jouw keuze. Hoe moet dat?

  • Welke opleidingen starten ook in februari?

Naast september starten er ook opleidingen in februari. Bekijk het overzicht.

  • Mijn nieuwe opleiding start pas in september. Wat nu?

Empower is een modulair flexibel onderwijsprogramma voor propedeuse studenten die overwegen te switchen van opleiding, omdat zij het gevoel hebben niet op de juiste plek te zitten.

  • Ik heb een studie gekozen! Kan ik hem uitproberen?

Matchen jouw verwachtingen met de werkelijkheid, bijvoorbeeld als het gaat om samenwerken of de verdeling theorie en praktijk? Je ontdekt het tijdens proefstuderen en meelopen.