Toelating

Meisje hangt vlag en schooltas op

Onze studentenpopulatie bestaat uit een mooie mix van jonge mensen met elk hun eigen achtergrond. Ook de vooropleidingen van onze studenten zijn divers. Veel van onze studenten hebben een havo-diploma op zak, maar ook steeds meer mbo-afgestudeerden kiezen voor een vervolgopleiding op hbo-niveau. Daarnaast is er een groep vwo’ers, die heel bewust kiest voor een toegepaste studie in plaats van een wetenschappelijke opleiding aan een universiteit. Per opleiding kunnen er specifieke vooropleidingseisen gelden, kijk op de pagina van jouw opleiding voor deze eisen.

Mbo gedaan?

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Voor de meeste opleidingen ben je met dit diploma direct toelaatbaar. Wanneer je niet voldoet aan de wettelijke toelatingseisen is het mogelijk een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Neem voor meer informatie contact op met het Klantcontactcentrum: telefoon: 08850 80000 of mail: klantcontactcentrum@fontys.nl