Toelating

Je bent toelaatbaar tot een hbo-bacheloropleiding wanneer je beschikt over een havo- of vwo-diploma óf een mbo-diploma niveau 4. Per opleiding gelden specifieke vooropleidingseisen, die staan vermeld op de opleidingspagina’s onder 'toelatingseisen'.

21+ toelatingsonderzoek

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Voor de meeste opleidingen ben je met dit diploma direct toelaatbaar. Wanneer je niet voldoet aan de wettelijke toelatingseisen is het mogelijk een toelatingsonderzoek 21+ te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Neem voor meer informatie contact op met het Klantcontactcentrum: 08850 80000 of klantcontactcentrum@fontys.nl.

Toelatingstoets VO

Als je wel een havo of vwo diploma hebt, maar niet voldoet aan de gestelde toelatingseisen: de juiste profielen, vooropleiding en/of de specifiek voorgeschreven vakken. Door middel van het succesvol afronden van één of meerdere toelatingstoetsen kun je je deficiëntie wegwerken en ben je alsnog toelaatbaar voor de door jou gekozen opleiding bij Fontys.