Toelating

Je bent toelaatbaar tot een hbo-bacheloropleiding wanneer je beschikt over een havo- of vwo-diploma óf een mbo-diploma niveau 4. Per opleiding gelden specifieke vooropleidingseisen, die staan vermeld op de opleidingspagina’s onder 'toelatingseisen'.

Toelatingstoets havo/vwo

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden bij de opeliding van jou keuze door het behalen een toelatingstoets.

21+ toelatingsonderzoek

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Voor de meeste opleidingen ben je met dit diploma direct toelaatbaar. Wanneer je niet voldoet aan de wettelijke toelatingseisen is het mogelijk een toelatingsonderzoek 21+ te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Neem voor meer informatie contact op met het Klantcontactcentrum: 08850 80000 of klantcontactcentrum@fontys.nl.

image3144786439350086918.jpg