Vormgeving (ArtCoDe, voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De bachelor Vormgeving van the Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe) leidt op tot allround ontwerpers en experience designers die ingezet kunnen worden bij complexe communicatieopdrachten en samenwerken met specialisten op verschillende vakgebieden. Deze experience designer / ervarings ontwerper is meta-affectief; weet hoe een ervaring werkt en hoe deze vervolgens beeldend gehanteerd kan worden. Je kunt ervaringen koppelen aan een:
- Persoonlijke ontwerpersvraag
- Sociale ontwerpersvraag
- Culturele ontwerpersvraag

Wat kun je van ons verwachten

Als student van ArtCoDe leren we je conceptueel denken, een eigen autonome beeldende visie ontwikkelen en concepten te vertalen in visueel sprekende beelden. Het beeldend kunstvak dient als basis om een eigen beeldtaal te ontwikkelen waarbij een eigenzinnige en unieke vormgeving het doel is. Binnen (internationale) projecten leer je wat (interdisciplinair) samenwerken betekent. Daarnaast leer je werken met relevante media en technieken en ontwikkel je binnen lessen en projecten competenties en vaardigheden waarmee je grondig wordt voorbereid op het beroepenveld.

Wat verwachten wij van jou

Als ArtCoDe-student neem je de regie in handen. Je bent nieuwsgierig, kritisch, eigenzinnig, inventief en vindingrijk in het vinden van (beeldende) oplossingen. Daarnaast ben je in hoge mate (breed) georiƫnteerd, onderscheidend en soms origineel. Een ArtCoDe-student is verkoper van zichzelf en maatschappelijk betrokken.