• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Voertuigen bestaan tegenwoordig uit aan elkaar gekoppelde intelligente systemen. Er is een enorme vraag naar lichtgewicht voertuigen die met hun omgeving kunnen communiceren en dat vraagt om specialisten die grenzen durven opzoeken én verleggen. De Automotive opleiding van Fontys leert je voertuigen te ontwerpen, te maken en te testen. Als automotive engineer werk je mee aan de ontwikkeling van innovatieve elektrische voertuigen, communicatie- en navigatiesystemen die functioneren in samenhang met het voertuig zelf en de omgeving, of bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van duurzame zonne-energietoepassingen voor zware voertuigen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding Automotive - nu nog gehuisvest op het TU-terrein Eindhoven in een prachtige eigen locatie - is kleinschalig van opzet met als groot voordeel dat je het docententeam snel leert kennen en je er direct zult thuis voelen. Vanaf de start van je studie krijg je naast je lessen ook een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die samen met jou je studie volgt. Je oefent je technische vaardigheden en voert uitdagende ontwikkel en onderzoeks- projecten uit die leiden tot innovatieve producten en/ of oplossingen die de mobiliteit vooruit helpen!

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een passie voor techniek en auto’s, bent nieuws- en leergierig en houdt ervan om pragmatisch problemen op te lossen? Dan is dit dé opleiding voor jou! De technische ontwikkelingen gaan, zeker op het gebied van automotive, razendsnel. Dat betekent voor jou dat je naast het slim en creatief toepassen van de weg van wiskunde, theorie en praktijk óók snel moet kunnen schakelen en een goed doorzettingsvermogen hebt. De sector automotive biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkeling, duurzaamheid en veiligheid. Als automotive engineer draag je direct bij aan de mobiliteit voor de toekomst en de stabiele basis voor die carrière die leg je zelf samen met ons!

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Vier je toekomst met de technische opleidingen:GEANNULEERD!

Datum: 31 mei a.s. van 16.00 - 18.00 uur
Wegens te weinig aanmeldingen is deze activiteit geannuleerd. Met de aanmelders is inmiddels contact opgenomen.
Mocht je toch nog een vraag hebben stuur dan een email naar engineeringeindhoven@fontys.nl

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Automotive

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM wiB & na na
NG na of nlt na of nlt
NT

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.