Automotive (voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Voertuigen bestaan tegenwoordig uit slimme aan elkaar gekoppelde systemen, zonder diagnoseapparatuur is een voertuigstoring niet meer te verhelpen. Er is een enorme vraag naar snel en goedkoop  te produceren voertuigen met een lichtere carrosserie. De automotive opleiding leert je het ontwerpen, maken en testen van voertuigen. Jij kunt als automotive engineer meewerken aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld zuinige motormanagementsystemen en systemen voor slim, duurzaam en veilig rijden.

Wat kun je van ons verwachten

Binnen de kleinschalige opleiding automotive (we zijn gehuisvest in een eigen locatie op het TU terrein Eindhoven) leer je je docententeam snel kennen. Je krijgt lessen van docenten die gewerkt hebben in het vakgebied. Zij weten wat er speelt in de snel ontwikkelende wereld van de mobiliteit. Daarnaast krijg je vanaf de start van je studie een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die samen met jou je studie volgt. Je oefent je technische vaardigheden en voert uitdagende projecten uit die leiden tot innovatieve producten.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een passie voor techniek en auto’s, je bent nieuwsgierig naar het oplossen van problemen. Binnen het automotivedomein gaan technische ontwikkelingen razendsnel. Dat betekent voor jou dat je naast het slim en creatief toepassen van de weg van wiskunde, theorie en praktijk snel moet kunnen schakelen. Daarnaast vraagt succesvol studeren ook wat van je doorzettingsvermogen.

Automotive biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkeling, duurzaamheid, veiligheid. Als automotive engineer kun je  succesvol meewerken aan de mobiliteit voor de toekomst.

Inhoud van de opleiding

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

Open dag - 26 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM - -
EM wiB & na na
NG na of nlt na of nlt
NT + +

Studenten over deze opleiding

Studie in cijfers

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Automotive

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

Kom een dagje meelopen!

Van mbo naar hbo?

Doe de instapcursus!

Ga je mee op Automotive tour?