Muziek (Conservatorium, voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Het motto van Fontys Conservatorium Tilburg: Zet je muzikale verwondering om in een persoonlijk traject! De veelzijdige, praktijkgerichte opleiding geeft steeds meer vrije ruimte om, onder professionele persoonlijke begeleiding, jouw route te bepalen. Of je je vooral richt op uitvoeren of op doceren. Je wilt verdiepen in ensemblespel, kamermuziek of cross-overs tussen verschillende muzikale stijlen (als klassiek, jazz, pop, rock) of zelfs verschillende kunstvormen. Jij bepaalt! We bieden je samen met Rockacademie, Academie voor Muziekeducatie en de andere kunstopleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten veel kansen je identiteit als musicus vorm te geven en je zo te onderscheiden van anderen.

Wat kun je van ons verwachten?

Bij aanvang van je studie kies je voor klassieke of lichte muziek. Je volgt een intensief basisprogramma van twee jaar. Hierin zijn instrumentale lessen (individuele lessen, groepslessen en kamermuziek), een intensief muziektheoretisch programma en aanbod op het gebied van ondernemerschap op elkaar afgestemd. Aan het einde van het tweede jaar krijg je meer vrije ruimte om je eigen route te bepalen via een ruim aanbod aan keuzevakken. Hiermee zet je de weg in richting je eigen eindexamenproject in het vierde jaar.

Ons veelzijdige docententeam bestaat uit professionals die ook actief zijn in het werkveld. Zij leiden je op binnen het profiel Klassieke Muziek of Lichte Muziek / Jazz.

Wat verwachten wij van jou?

Fontys Conservatorium Tilburg biedt dé muziekstudie voor studenten die niet in hokjes denken, maar een onderzoekende, nieuwsgierige houding en een brede muzikale, kunstzinnige interesse hebben. Wij verwachten van studenten dat ze zich breed willen bekwamen in uitvoeren, componeren en dirigeren, maar zich daarnaast ook interesseren voor andere kunstvormen en de zakelijke kant van het muziekbedrijf.

Inhoud van de opleiding

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

Open dag - 19 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Vanaf september 2017: AMPA

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Music

Goed voorbereid starten

Ben je nog niet klaar om toegelaten te worden tot het eerste jaar, maar beschik je wel over voldoende talent om je te ontwikkelen? Dan is een voortraject wellicht iets voor jou.

Studie in cijfers

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM + +
EM + +
NG + +
NT + +

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Muziek

Studenten over deze opleiding

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.