Cursus Big Data

 • Cursus Big Data
 • Omschrijving
 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Eigenschappen data practitioner

De cursus Big Data helpt u zich verder te ontwikkelen, zodat uw organisatie optimaal kan profiteren van de mogelijkheden van Big Data. Door beschikbare data beter te gebruiken, te combineren en aan de omgeving ter beschikking te stellen ontstaan bovendien nieuwe mogelijkheden. Een verkenning en verdieping welke nieuwe mogelijkheden en kansen die Big Data u biedt!

Big Data biedt veel mogelijkheden

Het slim gebruik van Big Data neemt momenteel een enorme vlucht en raakt elke industrie. Big Data biedt vooral de mogelijkheid om waarde te creëren voor consumenten en burgers en processen te optimaliseren. Dat kan met analyses van grote hoeveelheden, zeer diverse en snel veranderende data. De economische waarde van Big Data in 2017 is wereldwijd meer dan 45 miljard Euro. De impact van de explosief groeiende hoeveelheid en diversiteit van gegevensbestanden is zichtbaar tot elk facet van het dagelijks leven. Alle sectoren van de samenleving -van wetenschap tot economie, van gezondheid tot de maakindustrie, van de financiële sector tot telecombedrijven- hebben te maken met Big Data.


Inhoud

De middaglessen bestaan uit theorie en opdrachten, zijn praktisch van aard, hands-on, met toepassing van diverse tools. Tijdens de avondlessen werken cursisten aan een casus uit hun eigen praktijk, begeleid door vaste docenten met tussentijdse opleveringen en een eindoplevering. Er zullen verschillende docenten lesgeven, ieder vanuit een eigen specialisatie.

Voor wie?

De cursus is zowel bedoeld voor ICT’ers op het gebied van datasystemen als voor professionals met interesse voor big data op de zakelijke markt. Een cursus voor mensen die zich willen ontwikkelen tot data practioner!

Word een gedegen data practitioner

In het nieuwe ‘Big Data’ speelveld is een nieuw rol nodig, namelijk de data practitioner. Deze data practitioner is in twee archetyperollen te verdelen, de Data Detective en de Growth Hacker. Aan de organisatorische kant, met domein kennis, de Data Detective: een manager/analist die de juiste vragen kan stellen. Aan de technische kant de Growth Hacker: de ICT deskundige die Big Data technologieën kan implementeren en onderhouden. Beide archetyperollen rollen zijn te vinden in een BigDatateam. Deelnemers kunnen ook als team deelnemen of een team tijdens de leergang samenstellen. Er is volop ruimte voor de eigen business case.

Cursus Big Data is Organisatie en Techniek gericht

(archetypen Data Detective en Growth Hacker)

Data Detectives zijn managers en analisten die juiste vragen stellen, managers die handelen naar aanleiding van de gegevens met de juiste business kennis. Een beknopte opsomming van belangrijke kenmerken van het profiel:

 • Ervaring en kennis van statistiek en statistische software
 • Redelijk begrip data mining, machine learning en relevante software engineering
 • Conceptuele kennis van Hadoop en andere Big Data technologieën en methoden
 • Gedegen begrip van dienstontwikkeling processen in specifiek marktdomein

Growth Hackers zijn ICT ondersteuners. De rol is een combinatie van softwareontwikkelaar en ICT systeem engineer. Het zijn ICT-ers die de analytic programs en de databases ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Uiteindelijk beheersen ze de gegevens met inzicht in informatiemanagement en diepgaande kennis van relevante informatietechnologie. Een beperkte opsomming van de kenmerken:

 • Gedegen ervaring met Hadoop, Spark of Flink omgeving
 • Kennis over zowel relationele database technologie als noSQL (zoals MongoDb of Cassandra)
 • Algoritme-kennis data mining, machine learning en relevante software engineering
 • Kennis van Big Data cloudoplossingen (Google cloud platform , AWS, Microsoft Azure)

Cursuscode
100393
Cursusniveau
HBO
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdag(en)
donderdag 14:00-21:30 uur
Kosten
€ 4995,– (BTW Vrijgesteld)

Campus Rachelsmolen - gebouw R1

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven