Technische vraagstukken binnen de agro en food sector worden door Fontys GreenTechLab beantwoord met behulp van onderzoek, procesanalyses, engineering, prototype bouw of een eventuele doorontwikkeling. Het onderzoeken, beantwoorden en oplossen van vraagstukken kan Fontys GreenTechLab verrichten met behulp van studenten, docenten en medewerkers. Hiervoor worden stage-/afstudeeropdrachten, interne projecten, minoren of school projecten gedefinieerd. De studenten worden actief ondersteund door een vast team van engineers.

Dit is een multidisciplinair team met als achtergrond mechatronica, werktuigbouwkunde procestechniek en industrieel product ontwerpen. Hierdoor wordt resultaat op het vraagstuk gewaarborgd.

logo GreenTechLab

Centre of Expertise High Tech Systems and Materials

GreenTechLab is een onderdeel van het Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (CoE HTSM). Een technisch Expertise Centre met de focus op de synergie tussen de agro en food sector met techniek.

Samenwerking Fontys Hogescholen en MKB

GreenTechLab streeft naar een samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek in Venlo (FHTenL) en het MKB. Mede door deze samenwerking heeft het Centre of Expertise de faciliteiten, kennis en ervaring om voor een probleemstelling een passende oplossing te creëren.

Samenwerkingsprojecten

GreenTechLab is voortdurend op zoek naar nieuwe samenwerkingsprojecten in de regio. Bent u na het lezen geïnteresseerd om met GreenTechLab samen te werken? Kent u een relatie die interesse heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag mee voor technische innovaties in de agro en food sector.