ICT & Media Design

ICT & Media Design

De creatieve denker/maker van nú bevindt zich in een uitdagend medialandschap, gebaseerd op innovatieve ICT. Daarom leiden wij studenten op met een gedegen ICT-expertise (Bachelor of Science). Je studeert in een wereld vol inventiviteit, experiment en onderzoek.

Bij ICT & Media Design ben je constant bezig waardevolle, op ICT gebaseerde, toepassingen voor nieuwe media te bedenken en te maken. Je leert kritisch kijken naar de rol van media in de hedendaagse maatschappij en gaat op zoek naar jouw talenten. Tijdens deze studie krijg je concepten aangereikt, waarmee jij een creatieve denker en maker kunt zijn op basis van een gedegen ICT-expertise. Je bedenkt ICT-gebaseerde mediaconcepten, waarmee je verhalen aan jouw doelgroep kunt overbrengen. Je leert nuttige applicaties bouwen en je krijgt ruimte om te experimenteren en jouw technische- en artistieke talenten te ontwikkelen. Je leert échte software te ontwikkelen om de opgedane kennis en jouw ideeën tot leven te wekken. In groepsvorm ga je, onder begeleiding van een tutor, aan de slag met interessante projecten van opdrachtgevers uit de praktijk.

Voorlichtingsvideo ICT & Media Design

Showreel ICT & Media Design

Dit is een door de studenten zelfgemaakte showreel van studenten semester 4 (tweede jaar). Voor deze opdracht maakten zij digitale mediaproducten voor de Partners in Education: Digitaslbi, Partout, Perplex, Glow, Valtech en ons lectoraat Interaction Design.

Beroepsmogelijkheden

Na jouw studie kom je terecht in een dynamisch ICT-werkveld. Hier vind jij je plek als creatieve front-end developer, interaction designer, maker van digitale verhalen of later in je carrière, als trendsettende media- en webstrateeg.

Afgestudeerd?

Bekijk hier het interview met onze afgestudeerde student Erik!

Testimonial

Foto door: www.audreyvictoria.com

Sfeerafbeelding Fontys

‘Als één van de weinige studenten binnen ICT & Media Design, wilde ik graag afstuderen richting branding. Ik heb daarom de minor Branding gevolgd en ben daarna gaan zoeken naar een passende afstudeeropdracht. Deze vond ik binnen de Greenhouse Group bij het nieuwe project PubNXT. Voor dit potentieel nieuwe bedrijf heb ik alles bepaald: van positionering tot huisstijl. Uiteindelijk heb ik dit natuurlijk wel verwerkt in een media product: een splinternieuwe website die het bedrijf daadwerkelijk zal gebruiken.’ - Ankie Wolff