ICT & Media Design

De creatieve denker/maker van nú bevindt zich in een uitdagend medialandschap, gebaseerd op innovatieve ICT. Daarom leiden wij studenten op met een gedegen ICT-expertise (Bachelor of Science). Je studeert in een wereld vol inventiviteit, experiment en onderzoek.

Bij ICT & Media Design ben je constant bezig waardevolle, op ICT gebaseerde, toepassingen voor nieuwe media te bedenken en te maken. Je leert kritisch kijken naar de rol van media in de hedendaagse maatschappij. Tijdens deze studie krijg je concepten aangereikt, waarmee jij een creatieve denker en maker kunt zijn op basis van een gedegen ICT-expertise. Je bedenkt ICT-gebaseerde mediaconcepten, waarmee je verhalen aan jouw doelgroep kunt overbrengen. Je leert nuttige applicaties bouwen en je krijgt ruimte om te experimenteren en jouw technische- en artistieke talenten te ontwikkelen. Je leert échte software te ontwikkelen om de opgedane kennis en jouw ideeën tot leven te wekken. In groepsvorm ga je, onder begeleiding van een tutor, aan de slag met interessante projecten van opdrachtgevers uit de praktijk.

Voorlichtingsvideo ICT & Media Design

Showreel ICT & Media Design

Dit is een door de studenten zelfgemaakte showreel van studenten semester 4 (tweede jaar). Voor deze opdracht maakten zij digitale mediaproducten voor de Partners in Education: Digitaslbi, Partout, Perplex, Glow, Valtech en ons lectoraat Interaction Design.

Beroepsmogelijkheden

Na jouw studie kom je terecht in een dynamisch ICT-werkveld. Hier vind jij je plek als creatieve front-end developer, interaction designer, maker van digitale verhalen of later in je carrière, als trendsettende media- en webstrateeg.

Afgestudeerd?

Bekijk hier het interview met onze afgestudeerde student Erik!

Sfeerafbeelding Fontys

‘Als één van de weinige studenten binnen ICT & Media Design, wilde ik graag afstuderen richting branding. Ik heb daarom de minor Branding gevolgd en ben daarna gaan zoeken naar een passende afstudeeropdracht. Deze vond ik binnen de Greenhouse Group bij het nieuwe project PubNXT. Voor dit potentieel nieuwe bedrijf heb ik alles bepaald: van positionering tot huisstijl. Uiteindelijk heb ik dit natuurlijk wel verwerkt in een media product: een splinternieuwe website die het bedrijf daadwerkelijk zal gebruiken.’ - Ankie Wolff

Dutch Design Week
2018
De Dingen de Baas

In de verdiepende minor Digital Experience Design voor de richting ICT & Media Design onderzochten studenten in een internationale context de maatschappelijke impact van de digitale verandering in de wereld.

Glow Eindhoven
2018
Game met laserinstallatie

Studenten maken prikkelende media-installaties voor spraakmakende events, zoals Glow in Eindhoven. Tweedejaars studenten maakten in 2018 een game met laserinstallatie om mensen samen te laten musiceren.

Glow Eindhoven
2017
Trees of Life

Tijdens Glow Eindhoven in 2017 bracht de door studenten gebouwde Glow-installatie mensen en technology dichter bij de natuur. Het was een fantastisch lichtkunstobject!

Internationaal studeren
2015
Kea Charette Copenhagen

We doen graag mee aan interdisciplinaire hackathons waarin we onze design- en ontwikkelskills inzetten voor een maatschappelijk relevant thema.