• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

HBO-ICT in het kort

ICT is niet meer weg te denken uit ons leven. Onze moderne wereld draait op ICT en er gaat geen dag voorbij dat er niet wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Dit vraagt om veelzijdige en flexibele ICT-opleidingen, die snel inspelen op alles wat er om ons heen gebeurt.

Bij HBO-ICT krijg je een brede oriëntatie op het vakgebied ICT, waarbij je volop keuze hebt om je persoonlijke leerroute samen te stellen, die het beste aansluit bij jouw interesses, talenten en passies.. Na je studie is er volop werk voor een prima salaris.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

In de ICT gaan ontwikkelingen razendsnel. Nieuwe ideeën en producten kunnen blijven bestaan, maar ook snel achterhaald zijn. De toekomst is onvoorspelbaar.

Wij bieden jou daarom een stevige basiskennis, waarop je in de toekomst kunt terugvallen. Na je basis bepaal je zelf waarin je je wilt specialiseren: we geven je vele mogelijkheden. Ons onderwijs sluit zo dicht mogelijk aan bij de praktijk. Dat kan door onze intensieve samenwerking met ruim 120 gerenommeerde ICT- bedrijven. Na je studie bezit je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in je beroep goed te kunnen functioneren.

Wat verwachten wij van jou

Je bent nieuwsgierig, flexibel en initiatiefrijk. Je hebt doorzettingsvermogen en werkt graag samen met anderen. Je realiseert je, dat wat je vandaag leert, morgen verouderd kan zijn. Je vindt het leuk onderzoek- en ontwikkelingsgericht te leren, zodat je in de toekomst weet hoe je nieuwe kennis opdoet. Je kiest vanaf de hoofdfase je eigen persoonlijke leerroute door het kiezen van profielen en specialisaties. Elk semester maak je een keuze, waarbij je bovendien goed begeleid wordt. Je ontwikkelt je talenten en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven, Tilburg
Startmoment(en)
September, Februari
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Science
Sfeerafbeelding Fontys

Studie in cijfers

90% van de afgestudeerden zou opnieuw kiezen voor deze opleiding t.o.v. 77% van de respondenten van vergelijkbare opleidingen, volgens hbo-monitor 2018

Bekijk het overzicht
Sfeerafbeelding Fontys

Engelstalige opleiding ICT en internationale sfeer

Wil je de opleiding vanaf het eerste moment samen met internationale studenten in het Engels volgen?

Meer informatie
Sfeerafbeelding Fontys

Misschien ook interessant voor jou?

De tweejarige hbo-opleiding
Associate degree Ad-ICT
Lesplaats Tilburg

Vanaf september 2020 ook in Eindhoven!

meer informatie
Sfeerafbeelding Fontys

Meer weten over ons onderwijs?

Bekijk dan onze digitale gidsen!
Keuzegids: meer info over specialisaties en minoren.
Portfolio: overzicht hoogtepunten Fontys Hogeschool ICT.