Master Kunsteducatie (deeltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Ruim de helft van de Nederlanders doet wel iets met kunst en cultuur: of het nu een schildercursus, professionele dansopleiding of museumbezoek is. Bij deze activiteiten zijn vaak docenten, begeleiders en onderwijsmedewerkers betrokken. In de tweejarige masteropleiding Kunsteducatie onderzoek je hoe je kunsteducatieve methodes vanuit verschillende disciplines verder ontwikkelt. Ook leg je de verbinding tussen kunstonderwijs en de samenleving.

Wat kun je van ons verwachten

Kunsteducatie is een interdisciplinaire master waarin je aan de hand van opdrachten oplossingen bedenkt voor problemen in de praktijk. Vijf vakgebieden komen telkens terug:
•onderwijsontwikkeling
•kunstzinnige ontwikkeling
•filosofie van de kunst(educatie)
•kunstbeleid en cultureel ondernemerschap
•onderzoeksvaardigheden
Bij elke opdracht gebruik je wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Naast de reguliere opdrachten van het masterprogramma, werk je aan je ‘meesterproef’: het onderzoeksproject dat je aan het eind van jaar twee presenteert en verdedigt.

Wat verwachten wij van jou

Een afgeronde bachelor in een kunst- of cultuurvak, werkzaam in de kunsteducatie of hebt aantoonbare interesse en ervaring in educatie. Werkzaam als docent, consulent, CMV-er, educatief medewerker of projectleider. Je bent open, nieuwsgierig, onderzoekend, zakelijk en communicatief vaardig. Je wilt vraagstukken gefundeerd onderzoeken en doorvertalen in adviezen, tegenstellingen overbruggen en ‘kunsteducatieve projecten’ initiëren, ontwikkelen en uitvoeren.

Inhoud van de opleiding

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

Meer over de inhoud

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding M Kunsteducatie

Open dag - 18 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Education in Arts

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.