Master Kunsteducatie (deeltijd)

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Ruim de helft van de Nederlanders doet wel iets met kunst en cultuur, zoals een schildercursus, professionele dansopleiding of museumbezoek. Bij deze activiteiten zijn docenten, begeleiders en onderwijsmedewerkers betrokken. In de tweejarige masteropleiding Kunsteducatie onderzoek je hoe je kunsteducatieve methodes vanuit verschillende disciplines verder ontwikkelt. Ook leg je de verbinding tussen kunstonderwijs en de samenleving. De master bereidt je voor op leidinggevende of coördinerende functies in onderwijs, culturele instellingen, overheden of als zelfstandig ondernemer. De opleiding speelt hiermee in op de wens naar hoogopgeleide professionals met een interdisciplinaire visie en een onderzoekende houding.

Waarom deze opleiding

Kunsteducatie is een interdisciplinaire master waarin je aan de hand van opdrachten oplossingen bedenkt voor problemen in de praktijk. Vijf vakgebieden komen telkens terug: •onderwijsontwikkeling
•kunstzinnige ontwikkeling
•filosofie van de kunst(educatie)
•kunstbeleid en cultureel ondernemerschap •onderzoeksvaardigheden
Bij elke opdracht gebruik je wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Naast de reguliere opdrachten van het masterprogramma, werk je aan je ‘meesterproef’: het onderzoeksproject dat je aan het eind van jaar twee presenteert en verdedigt.

Voor wie is deze opleiding

Een afgeronde bachelor in een kunst- of cultuurvak, werkzaam in de kunsteducatie of hebt aantoonbare interesse en ervaring in educatie. Werkzaam als docent, consulent, CMV-er, educatief medewerker of projectleider. Je bent open, nieuwsgierig, onderzoekend, zakelijk en communicatief vaardig. Je wilt vraagstukken gefundeerd onderzoeken en doorvertalen in adviezen, tegenstellingen overbruggen en ‘kunsteducatieve projecten’ initiëren, ontwikkelen en uitvoeren.

Inhoud van de opleiding

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

Meer over de inhoud

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding M Kunsteducatie

29 juni t/m 2 juli 2017

Info Expo Next Up
Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Education in Arts

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.