• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) is een hbo-bacheloropleiding, waarin je je in vier jaar ontwikkelt tot een startbekwame en gemotiveerde leerkracht. Je leert praktijkgericht en vindingrijk te werken. Je leert je doelen te behalen en kritisch naar jezelf en naar anderen te kijken. Je wordt gestimuleerd om zelfstandig, maar ook in teamverband het beste uit jezelf te halen. Onze begeleiding is erop gericht dat je straks stevig in je schoenen staat, in de klas én in de school.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een studie bij de opleiding Leraar Basisonderwijs begint met een studiekeuzecheck. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en wat we van jou verwachten. Jouw talenten en uitdagingen staan tijdens de opleiding centraal. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij jouw studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen. Gaandeweg de opleiding ga je steeds meer op eigen kracht functioneren.

Wat verwachten wij van jou

Je kunt je inleven in de belevingswereld van een kind en je bent geïnteresseerd in zijn of haar ontwikkeling. Je bent goed in rekenen en taal. Ook heb je een brede interesse in verschillende vakgebieden. Je bent gemotiveerd om onderwijs te verbeteren door inzet van onderzoek en ICT. Verder helpt het als je goed om kunt gaan met veranderingen en creatief bent in het vinden van oplossingen voor verschillende problemen. Weet dat je naast lesgeven ook andere rollen en taken hebt. Denk hierbij aan het voeren van oudergesprekken en het inspelen op leerproblemen.