Fontys leven lang ontwikkelen week

De arbeidsmarkt is behoorlijk in beweging. Veranderingen gaan steeds sneller en mensen moeten daardoor blijven bijleren, of zelfs omscholen. Ook het onderwijs maakt momenteel flinke innovatieslagen. Vanuit verschillende groepen en netwerken binnen Fontys wordt naar deze onderwerpen onderzoek gedaan en kennis ontwikkeld. Deze kennis delen wij graag! Jaarlijks organiseren we de Fontys Leven Lang Ontwikkelen week, waarin de verschillende onderzoeken worden gepresenteerd! Deze Fontys Leven Lang Ontwikkelen week is een onderdeel van het Fontys brede kennisthema Future (of) Learning.

Deze week wordt mede mogelijk gemaakt door: Programma Docentprofessionalisering, Programma Studiesucces, Programma Hybride Leeromgevingen, WIN-project en onderzoeksthema Learning Society.

Binnenkort zijn hier de aftermovies terug te vinden van de sessies van de Leven Lang Ontwikkelen week juni 2021!

Sfeerafbeelding Fontys

Contactpersoon

Hanna van Beelen

0628366660
levenlangontwikkelen@fontys.nl

Luister hieronder de podcasts over leven lang ontwikkelen thema's!

Talenten ontwikkelen en benutten: hoe doe je dat in de praktijk? We hebben allemaal talenten. En als we die kunnen gebruiken in ons werk worden we daar blijer en productiever van. Toch vinden veel organisaties het lastig om in de praktijk invulling te geven aan talentgericht werken. Hoe ga je te werk? Wat werkt wel en wat niet? Welke tips zijn er voor loopbaanprofessionals? Je hoort het allemaal in de podcast die podcastmaker 'De Loopbaancoach' hierover op heeft genomen met Fontys-Lector Marian Thunnissen en specialist in team- en organisatieontwikkeling Jessica Kruijsen.

Bedrijven in de high-tech en IT – sector in de Brainport regio hebben al jaren te kampen met een zeer krappe arbeidsmarkt. Niet alleen grote bedrijven, maar ook mkb-bedrijven merken dat. Een mogelijke oplossing is het aantrekken van buitenlands talenten. Brainport Development en Holland Expat Center South willen mkb-bedrijven hierin ondersteunen. Het lectoraat Dynamische Talentinterventies is gevraagd onderzoek te doen naar de succesfactoren in het aantrekken en behouden van internationaal talent. Wat moet je als MKB-er doen om buitenlands talent aan te trekken? Hoe kan je daarmee je organisatie versterken en wendbaar maken? In deze podcast bespreken Kazimier Helfenrath en Anouk Schul, beide onderzoeker bij het lectoraat, de belangrijkste resultaten.

De wereld verandert, de student verandert en het onderwijs verandert. Als docent en medewerker van Fontys groei je mee in een nieuwe rol waarin je studenten steeds vaker begeleidt, coacht en je meer samenwerkt met andere docenten, collega's en met het werkveld. Benieuwd naar welke rollen passen bij die nieuwe wereld? En hoe Fontys jou hierbij kan helpen? Dan is deze podcast iets voor jou! Programmamanager Docentprofessionalisering Sofie Moresi en Michel Starreveld, docent HRM & Psychologie bij Fontys vertellen over wat de snel veranderende wereld betekent voor het docentschap en hoe je hier als docent op inspeelt op een manier die bij jou past.

Linda van den Bergh is lector Waarderen van diversiteit bij Fontys Opleiding Speciale Onderwijszorg. Het doel van dit lectoraat is het ontwikkelen van toepasbare kennis, strategieën en tools die leraren (of docenten) helpen om hun onderwijs zo vorm te geven dat alle leerlingen (of studenten) optimale kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Onderzoek toont b.v. aan dat er een verband is tussen de lage verwachtingen van een leraar ten opzichte van kinderen met een migratieachtergrond, en hun minderen resultaten voor de CITO-toets.

“Keuzes maken is een levensvaardigheid. Jongeren zouden op school moeten leren kiezen om zo te leren ‘menszijn’,” sprak Fontys onderzoeker Evelyne Meens bij de lancering van haar boek ‘Een Leven Lang Kiezen’. Hoe maken we keuzes? Waarom maken we keuzes? Hoe zorgen we dat onze keuzes steeds passend blijven gedurende onze levensloop? En wat heeft het maken van keuzes te maken met onze identiteit en de ontwikkeling daarvan?

Een Leven Lang Ontwikkelen is een onderwerp dat steeds vaker op de agenda staat van overheidsinstanties, private organisaties én onderwijsinstellingen. De vraag is: waarom is dat zo? En hoe stimuleer je medewerkers, organisaties en sectoren om er mee aan de slag te gaan? Onlangs ging Fontys medewerker Peter Bos daarover in gesprek met Marian Thunnissen (lector dynamische talentinterventies) en Miranda Snoeren (professionele werkplaatsen). We kwamen onder andere te spreken over de rol van het onderwijs bij een leven lang ontwikkelen, het belang van een ontwikkelingsgerichte cultuur en hoe je als individu morgen aan de slag kan met een leven lang ontwikkelen. Nieuwsgierig? Beluister dan hier de podcast.