• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als je kiest voor de hbo-opleiding MBRT in Eindhoven leiden wij je op tot een vakbekwame professional in de medische beeldvorming en radiotherapie. Je leert alles over de behandeling en beeldvorming in de radiodiagnostiek, echografie en nucleaire geneeskunde. Je leert bijvoorbeeld hoe je een röntgenfoto van een gebroken been maakt of een bestralingsplan voor een patiënt met kanker.

Als gediplomeerd MBRT'er ga je aan de slag op de afdelingen Radiologie, Echografie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leren je alles over de behandeling en beeldvorming in de radiodiagnostiek, radiotherapie, echografie en nucleaire geneeskunde. Je leert om te gaan met apparatuur, de juiste diagnoses te stellen en maakt een plan voor de behandeling.

Communicatieve vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je krijgt immers continu met mensen te maken: collega's, artsen en vooral de patiënten.

Wij begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen.

Wat verwachten wij van jou

Jij wilt graag in de gezondheidszorg werken en kan goed met mensen omgaan. Ook de nieuwste technische ontwikkelingen spreken je erg aan. Het is voor jou een uitdaging om deze toe te passen, bijvoorbeeld om hiermee de patiënt de optimale diagnostiek en behandeling te bieden.

Vanwege de technische aard van de opleiding is het van belang dat je gevoel hebt voor exacte vakken.

Ook is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, want de kans is groot dat je met (ernstig) zieke mensen gaat werken.