Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Duaal ook in Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Als je kiest voor de hbo-opleiding MBRT in Eindhoven dan word je opgeleid tot een vakbekwame professional in de medische beeldvorming en radiotherapie. Je gaat medische apparatuur gebruiken om beeldvormend onderzoek en bestralingsbehandelingen voor te bereiden, uit te voeren en te verwerken. Je wordt een schakel tussen technologie, veiligheid en de zorg voor de patiënt.
Als gediplomeerd MBRT'er kun je aan de slag op de afdelingen Radiologie, Echografie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Als duale student heb je een leerarbeidsovereenkomst met een ziekenhuis. De eerste vijf maanden van de opleiding breng je vrijwel geheel door op school. Daarna ga je naar het ziekenhuis, waar je vooral bezig bent met praktijkleren. Een werkweek in het ziekenhuis bestaat uit 4 dagen lerend werken en 1 dag theorie. Tijdens de perioden in het ziekenhuis leer je de vaardigheden en theorie aan de hand van taken en opdrachten, die door de opleiding worden verstrekt. Gedurende alle studiejaren ben je een aantal 'terugkomweken' op school. Je kunt altijd terecht bij je studieloopbaanbegeleider.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Je wilt graag in de gezondheidszorg werken en kan goed met mensen omgaan. Je hebt gevoel voor exacte vakken en de nieuwste technische ontwikkelingen spreken je erg aan. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, want je gaat misschien met (ernstig) zieke mensen werken. De duale opleiding MBRT kan alleen gevolgd worden als je een overeenkomst hebt met een ziekenhuis. Voordat je je kunt aanmelden moet je daarom solliciteren als duale student MBRT bij een ziekenhuis of radiotherapeutisch instituut. Als je wordt aangenomen maken het ziekenhuis en jij afspraken die worden vastgelegd in een overeenkomst.

Open dag - 09 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Locatie

MBRT duaal wordt gegeven op Fontys Paramedische Hogeschool aan de Ds. Th. Fliednerstraat 2, te Eindhoven. Route naar locatie.

Open dag - 09 november

Meld je aan voor de voorlichting deeltijd