• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Wanneer jij gefascineerd bent door techniek, heeft Fontys de passende opleiding voor jou! Met een brede techniekachtergrond kun je als werktuigbouwkundige werkelijk overal aan de slag; in de hightech sector of de installatietechniek, maar ook in de plasticindustrie of op een boorplatform.

Tijdens je vierjarige opleiding leer je nieuwe producten te bedenken, machines te verbeteren en (3D) ontwerpen te maken. Theorie en praktijk gaan hand in hand en maken dat je straks, met je diploma op zak, alle kanten op kunt. Ga je klanten helpen met het energiezuiniger maken van apparatuur en machines, of zorgen dat een complex productieproces minder afval oplevert? Aan jou de keuze welke richting je uitgaat.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot een breed inzetbare engineer. Je leert de theorie en praktijk die je nodig hebt voor het ontwerpen, maken en onderhouden van apparaten, productieprocessen en productiemachines. Als Fontysstudent krijg je les van inspirerende vakdocenten. Je oefent dagelijks je technische vaardigheden en voert uitdagende (bedrijfs)projectopdrachten uit.

Als professioneel werktuigbouwkundige bestaat een belangrijk deel van je werk uit technisch ontwerpen. Wij ondersteunen je in dat leerproces en een studieloopbaanbegeleider begeleidt je tijdens je gehele studie.

Wat verwachten wij van jou

Het begint met passie voor techniek, maar dat alleen is niet voldoende. Je moet ook nieuwsgierig zijn en oplossingsgericht kunnen denken. Ben je vindingrijk en nauwkeurig, zie je wiskunde als een hulpmiddel en weet je van doorzetten? Dan heb je alles in huis om te slagen! Als je vanaf de start je studie serieus neemt, je leerstof bijhoudt en de juiste vragen leert stellen dan zijn wij er van overtuigd dat je al snel in het hbo-studieritme terechtkomt. Vind de goede balans tussen studie en vrijetijdsbesteding dan heb je vier fantastische Fontysjaren voor de boeg!

Vier je toekomst met de technische opleidingen: GEANNULEERD!!!

Datum: 31 mei a.s. van 16.00 - 18.00 uur
Wegens te weinig aanmeldingen is deze activiteit geannuleerd.
Met de aanmelders is inmiddels contact opgenomen.
Mocht je toch nog een vraag hebben stuur dan een email naar engineeringeindhoven@fontys.nl

Open dagen

Meer informatie

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven, Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Science

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na
NG na of nlt na of nlt
NT

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven, Venlo
Opleiding B Werktuigbouwkunde

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.