• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Wanneer jij gefascineerd bent door techniek, heeft Fontys de passende opleiding voor jou! Met een brede techniekachtergrond kun je als werktuigbouwkundige werkelijk overal aan de slag; in de hightech sector of de installatietechniek, maar ook in de plasticindustrie of op een boorplatform.

Tijdens je vierjarige opleiding leer je nieuwe producten te bedenken, machines te verbeteren en (3D) ontwerpen te maken. Theorie en praktijk gaan hand in hand en maken dat je straks, met je diploma op zak, alle kanten op kunt. Ga je klanten helpen met het energiezuiniger maken van apparatuur en machines, of zorgen dat een complex productieproces minder afval oplevert? Aan jou de keuze welke richting je uitgaat.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot een breed inzetbare engineer. Je leert de theorie en praktijk die je nodig hebt voor het ontwerpen, maken en onderhouden van apparaten, productieprocessen en productiemachines. Als Fontysstudent krijg je les van inspirerende vakdocenten. Je oefent dagelijks je technische vaardigheden en voert uitdagende (bedrijfs)projectopdrachten uit.

Als professioneel werktuigbouwkundige bestaat een belangrijk deel van je werk uit technisch ontwerpen. Wij ondersteunen je in dat leerproces en een studieloopbaanbegeleider begeleidt je tijdens je gehele studie.

Wat verwachten wij van jou

Het begint met passie voor techniek, maar dat alleen is niet voldoende. Je moet ook nieuwsgierig zijn en oplossingsgericht kunnen denken. Ben je vindingrijk en nauwkeurig, zie je wiskunde als een hulpmiddel en weet je van doorzetten? Dan heb je alles in huis om te slagen! Als je vanaf de start je studie serieus neemt, je leerstof bijhoudt en de juiste vragen leert stellen dan zijn wij er van overtuigd dat je al snel in het hbo-studieritme terechtkomt. Vind de goede balans tussen studie en vrijetijdsbesteding dan heb je vier fantastische Fontysjaren voor de boeg!

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Meet & Greet Techniekopleidingen 25 oktober a.s.

Wat ga je doen met je mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Er zijn veel opleidingen om uit te kiezen.
Wordt het mechatronica of technische bedrijfskunde? Vind je natuurkunde, scheikunde en biologie heel erg leuk? Of toch lCT, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of automotive?

Lastig, die keuze! Misschien weet je het helemaal nog niet. Kom naar de Meet & Greet. Neem een kijkje bij onze opleidingen en ontmoet onze studenten op 25 oktober. Misschien kunnen
zij je weer verder helpen.

Je ouders, broers, zussen en vrienden zijn ook van harte welkom!

Open dagen

Meer informatie
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd
Locatie
Eindhoven, Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven, Venlo
Opleiding B Werktuigbouwkunde

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.