Sprint naar content
 

De alumnicommissie stelt zich voor

Sfeerafbeelding Fontys

Sinds mei vorig jaar hebben we binnen TNW gelukkig weer een alumnicommissie: 17 enthousiaste alumni, studenten en medewerkers die zich inzetten voor de uitvoering van het alumnibeleid dat mede door afgestudeerden is opgezet.

De commissie houdt zich bezig met diverse zaken voor en door alumni zoals de nieuwsbrieven, de lezingen voor alumni, de netwerkborrels, de speeddates, bijeenkomsten voor studenten etc. Zoals je in deze nieuwsbrief kunt lezen zijn ze goed op weg: er staat weer een netwerkborrel gepland en ook de voorbereidingen voor activiteiten voor studenten zijn weer in volle gang.

Het is echt super dat we weer zo’n club enthousiaste mensen hebben! Hoog tijd om ze voor te stellen.

De commissie bestaat uit Lauren van Oostrom, Jacky Olinga, Sven Sterke, Jesse Roomer, Leonard Verboom, Shanie Everts, Drewes van der Laag, Christian Bertens en Yassine Zayou. Van de studenten zijn Geert Elferink, Daan Lavrijsen, Bas Hankel en Davy Mestrom vertegenwoordigd. Studievereniging Planck wordt vertegenwoordigd door de commissaris Onderwijs. Voor het komende halfjaar is dat Jessica Pijnenburg en de medewerkers die zitting hebben in de commissie zijn Chris Bliek, Jacomien Brocaar en Angelique Jansen.

In deze nieuwsbrief stelt de commissie zich voor.

Lauren van Oostrom, voorzitter, in november 2021 afgestudeerd bij Applied Science in de richting Technologie. Lauren van Oostrom, voorzitter, in november 2021 afgestudeerd bij Applied Science in de richting Technologie.
“Jacky Olinga heeft me gevraagd voor de alumnicommissie en ze heeft me laten zien wat de commissie is en doet. Ik ben een keer bij een vergadering geweest en ik wilde me graag inzetten in het tussenjaar dat ik heb gehad. Ik wil graag verbonden blijven aan de opleiding. Voor mij is dit ook een leerzame ervaring. Als voorzitter vind ik het mijn taak om ervoor te zorgen dat de afspraken die we maken ook echt worden uitgevoerd. Het is goed dat zowel studenten als alumni als medewerkers betrokken zijn bij de alumnicommissie. Dat is goed voor de balans en zorgt ook voor continuïteit. Ik wil me het komende jaar zelf graag bezighouden met de samenwerking tussen de drie groepen en de studievereniging van TNW, Planck. We zijn nu bezig met het opstellen van een meerjarenplan. Als we dat hebben en we hebben de samenwerking goed op de rit, dan zijn we goed op weg.”
Shanie Everts, in 2016 afgestudeerd bij Fontys Applied Science. Shanie Everts, in 2016 afgestudeerd bij Fontys Applied Science.
“Destijds had ik het geluk dat het bedrijf waar ik mijn afstudeeropdracht heb uitgevoerd ook een baan aanbood als jr. Solid State Chemist. Na ongeveer twee jaar was ik nieuwsgierig naar de gang van zaken binnen een grotere organisatie en ben ik via een detacheringsbureau kennis gaan maken met Canon Production Printing (toen Océ Technologies). Ongeveer een half jaar na aanvang deed zich een kans voor om als jr. project manager aan de slag te gaan bij Vlisco. Deze mogelijkheid heb ik met beide handen gegrepen omdat ik op dit gebied nog veel kon leren. Tegenwoordig werk ik bij Brightlabs als Chief Improvement Officer, deze functie omvat alles wat met verbetering heeft te maken. Vorig jaar zijn we begonnen met het doorlichten van de organisatie en heb ik de resultaten van een onderzoek naar tevredenheid onder de medewerkers als startpunt gekozen om verandering aan te brengen.”
Victor Jellema, 29 jaar. Zijn opleiding was Technische Natuurkunde. Victor Jellema, 29 jaar. Zijn opleiding was Technische Natuurkunde.

"Ik werk als Quality Engineer bij Prodrive. Tijdens de opleiding heb ik altijd met veel plezier in het PR team gewerkt. Ik haalde er veel energie uit om potentiële studenten te vertellen wat natuurkunde inhield en wat er allemaal mogelijk is met natuurkunde. Uit eigen ervaring wist ik dat het moeilijk kan om een opleiding te kiezen, zeker natuurkunde is daarin een lastige omdat het niet altijd duidelijk is wat je er mee kunt doen na het afstuderen. Dit werd extra duidelijk nadat ik zelf was afgestudeerd. Via de Alumni commissie hoop ik studenten bij te praten en te informeren over het werkveld. Ik hoop dat ik met de alumnicommissie huidige studenten kan helpen met hun vragen over het werkveld en om samen met het alumni team een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk na het afstuderen."
Bas Hankel, 3e-jaars student van de opleiding Technische Natuurkunde. Bas Hankel, 3e-jaars student van de opleiding Technische Natuurkunde.
“Op het moment voer ik mijn stage uit in de lasertechniek en optica. Ik zit in de alumnicommissie omdat het mij leuk lijkt om naast mijn studie iets extra’s te doen dat wel gerelateerd is aan de studie. De alumnicommissie spreekt mij aan omdat ik ook benieuwd en geïnteresseerd ben naar oud-studenten en wat zij nu doen. Daarnaast lijkt het organiseren van verschillende evenementen met en voor alumni mij leerzaam. Het komende jaar zou ik een aantal lezingen van sprekers van verschillende disciplines willen organiseren waarbij het aantal aanwezigen steeds groeit.”
Daan Laureijssen, 3e jaars student van de opleiding Technische Natuurkunde. Daan Laureijssen, 3e jaars student van de opleiding Technische Natuurkunde.

“Ik zit bij de allumnicommissie omdat ik het graag voor mezelf en voor mijn medestudenten makkelijker wil maken om te weten hoe het met alumni is nadat ze de opleiding Technische Natuurkunde of Applied Science hebt afgerond. Daarnaast om het makkelijker te maken om met alumni/bedrijven contact op te nemen.

Wat ik het komende jaar met de alumnicommissie wil bereiken is om de alumnicommissie beter bekend te maken onder de studenten. Daarnaast om een leuke/productieve bedrage te leveren binnen de alumnicommissie."

Yassine Zayou, TN en master sustainability science, policy and society. Yassine Zayou, TN en master sustainability science, policy and society.

“Ik heb eerst jaar bij Aviko als energiespecialist en nu sinds mei 2022 per als energiespecialist bij FujiFilm.

Ik heb een leuke studententijd gehad bij Fontys en ik heb gedurende mijn studie veel mensen ontmoet. Op deze manier kan ik in contact blijven met ze en kan ik met mijn connecties die ik in het werkveld ben ook iets betekenen voor toekomstige studenten en de opleiding zelf. Veel jongeren weten vaak niet wat ze willen studeren omdat ze niet weten wat ze met hun studie later kunnen in het werkveld. Ik hoop daar een beter beeld mee te geven.“

Christian Bertens (32), in 2012 afgestudeerd aan de opleiding Applied Sciences, richting Life-Science en Diagnostics tegenwoordig bekend als Science & Life. Christian Bertens (32), in 2012 afgestudeerd aan de opleiding Applied Sciences, richting Life-Science en Diagnostics tegenwoordig bekend als Science & Life.
“Momenteel ben ik werkzaam als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Maastricht vanuit de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht (MUMC+). Hier werk ik aan de ontwikkeling van nieuwe oogimplantaten om blindheid door oogziekten te voorkomen. Binnen mijn onderzoeksgroep wordt het volledige traject doorlopen, het ontwikkelen van prototypes (in samenwerking met de TU/e), de in vitro testen, de preklinische in vivo testen in proefdieren, en de eerste toelating in patiënten (first-in-man studies).Ik ben bij de alumnicommissie gegaan de oude banden met de Fontys weer aan te halen. Naast dat het gezellig is, komt dit ook ten goede aan mijn netwerk en hoop ik studenten te inspireren (en te rekruteren) voor onderzoek binnen de academische instellingen. Jaarlijks ben ik opzoek naar enkele enthousiaste en goed gemotiveerde studenten die stage willen lopen binnen onderzoeksgroepen aan Universiteit Maastricht. Ook het komende jaar wil ik me hiervoor inzetten door aanwezig te zijn bij verschillende netwerk evenementen en lezingen door de alumnicommissie.”
Jesse Roomer, studeerde Technische Natuurkunde en is nu bezig met een master Sterrenkunde. Jesse Roomer, studeerde Technische Natuurkunde en is nu bezig met een master Sterrenkunde.
“Ik zit in de alumnicommissie om in contact te blijven met Fontys en (oud)studenten en docenten. Ik vind het ook leuk om dingen te organiseren en wat te kunnen betekenen voor zowel de studenten, docenten als alumni. Via de commissie wil ik het contact intact houden met/tussen alumni en studenten de kans geven om meer te weten te komen over de opties wat betreft doorstuderen en het werkveld."
Drewes van der Laag, afgestudeerd aan de opleiding Applied Science. Drewes van der Laag, afgestudeerd aan de opleiding Applied Science.
“Ik ben docent scheikunde en afdelingsleider in het middelbaar onderwijs en ik zit in de alumnicommissie omdat ik het belangrijk vind om in contact te blijven met andere alumni en ik wil daar actief aan bijdragen. Ik wil in de commissie graag een aantal inspirerende lezingen organiseren ter lering ende vermaeck maar vooral ook om elkaar daar te treffen, bij te praten en te netwerken.”
Davy Mestrom, 25 jaar en momenteel bezig met mijn afstudeerstage voor Applied Science, richting Science & Materials. (Eind november heb ik mijn afstudeerzitting) Davy Mestrom, 25 jaar en momenteel bezig met mijn afstudeerstage voor Applied Science, richting Science & Materials. (Eind november heb ik mijn afstudeerzitting)
“Ik zit in de alumnicommissie omdat ik het leuk vind om activiteiten/lezingen te organiseren. Daarnaast wil ik zelf met Fontys in contact blijven als ik ben afgestudeerd en daar helpt deze commissie enorm bij. Verder vind ik het belangrijk dat de studenten weten wat ze na Applied Science kunnen en daarvoor de juiste keuzes kunnen maken binnen hun opleiding. Ik vind het belangrijk om in contact te blijven met de opleiding, om voorlichtingen te geven en mogelijk stagiaires aan te nemen. Voor de alumni zou ik de ‘lezing’ door de externe spreker en de netwerkborrels gerealiseerd willen zien. Voor de studenten zou ik de ‘lezing’ alumni en hun werkveld en de speeddates gerealiseerd willen zien.”
Leo Verboom, in 2013 begonnen aan Technische Natuurkunde de opleiding die hij in 2018 heeft afgerond. Leo Verboom, in 2013 begonnen aan Technische Natuurkunde de opleiding die hij in 2018 heeft afgerond.
“Na mijn opleiding ben ik doorgegaan voor een Master in Climate Physics aan de Universiteit Utrecht waar ik een kleine 2,5 jaar later mijn diploma heb gehaald. Ik werk nu 1,5 jaar bij Witteveen+Bos als projectingenieur op het gebied van luchtkwaliteit en stikstof. Dit houdt in dat ik onderzoeken uitvoer die nodig zijn voor milieu- en natuurvergunningen voor uiteenlopende projecten; van CO2-afvangsystemen tot rioolwaterzuiveringen tot containerterminals. Daarnaast ben ik actief in twee werkgroepen: een ter bevordering van inclusiviteit van medewerkers en een voor het meenemen van biodiversiteitsmaatregelen in onze projecten. In de toekomst ben ik van plan om meer te gaan werken aan landelijke opgaves op het gebied van klimaatverandering en ecologie. Tijdens mijn studie vond ik het altijd leuk om mee te werken aan open dagen en ben ik in mijn derde jaar lid geworden van het PR-team. Ik vond het leuk om leerlingen te adviseren bij hun studiekeuze want dit was iets wat ik zelf toentertijd ingewikkeld vond. Ik wilde hier graag bij betrokken blijven en vandaar dat ik nu lid ben van de alumnicommissie. Met activiteiten zoals open dagen en andere contactmomenten hoop ik toekomstige studenten te helpen met het maken van de juiste keuzes. Daarnaast sta ik ook klaar voor studenten die keuzes moeten maken voor hun verdere loopbaan, zodat ze hun projecten en stages hierop beter kunnen afstemmen op hun ambities.“
Jacomien Brocaar, studeerde bij Fontys TN en werk er nu als docent. Jacomien Brocaar, studeerde bij Fontys TN en werk er nu als docent.

”Als opleiding is het heel prettig om je alumni ook weer tegen te komen als gastspreker, stagebegeleider of projectopdrachtgever. Onze alumni brengen zo het leven na je TN-diploma dichterbij de student. De toekomst biedt zoveel mogelijkheden en iedere alumnus is daarmee een voorbeeld.”
Chris Bliek, sinds 25 jaar werkzaam bij TNW. Chris Bliek, sinds 25 jaar werkzaam bij TNW.
“Ik werk een eeuwigheid als roostermaker maar al daarnaast ook al heel lang als studieloopbaanbegeleider en sinds kort is dat eigenlijk mijn volledige werk geworden. Daardoor ben ik contact met heel veel studenten en vind het ook interessant om te zien hoe het verder met ze gaat. Daarom ondersteun ik Angelique met haar werk voor en met de alumnicommissie. Superleuk om met enthousiaste alumni te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. En dat kan op zoveel vlakken eigenlijk. Dus ik hoop dat de groep alumni die aansluit steeds groter wordt zodat we een waardevolle community zijn.”
Angelique Jansen, communicatie-adviseur bij TNW. Angelique Jansen, communicatie-adviseur bij TNW.

“Ik heb de contacten met alumni altijd belangrijk gevonden: van hen horen we wat er in het werkveld leeft. Maar ook het netwerken is voor ons en voor de alumni belangrijk, met elkaar in contact blijven. Daarnaast zijn onze alumni een enorme bron van informatie voor onze studenten. Gelukkig zijn we nu (weer) op weg met een heel actieve alumnicommissie en met meer dan 1000 alumni die graag verbonden willen blijven aan de opleiding. De contacten zijn super, de alumnicommissie zit vol met goede ideeën en die worden ook daadwerkelijk uitgevoerd. Ik zou het zelf heel mooi vinden als het alumnibeleid

en het meerjarenplan echt ingebed worden in TNW. Daar zet ik me dan ook 300% voor in en gelukkig samen met enthousiaste alumni, studenten en collega’s.”

In dit artikel ontbreekt het profiel van Jacky Olinga. Ook zij maakt deel uit van de alumni commissie. Zij heeft zich in een eerder stadium al aan jullie voorgesteld.
Terug naar het overzicht