Sprint naar content
 

Veelgestelde vragen over aanmelden

Aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden start via de website van Studielink: www.studielink.nl. Kijk op de website van de opleiding voor de uitleg van de aanmeldprocedure. Je aanmelding is pas compleet nadat je alle stappen hebt doorlopen:

Stap 1: Meld je aan in Studielink
Stap 2:Meld je aan voor de toelating via je persoonlijke toelatingspagina
Stap 3: Voer de opdrachten uit die je terugvindt op je persoonlijke toelatingspagina

Ik heb me aangemeld bij Studielink, word ik nu uitgenodigd voor een auditie/ toelating?
Nee, nadat je je hebt aangemeld in Studielink ontvang je na twee werkdagen een mail van Fontys met een link naar je persoonlijke toelatingspagina. Het kan per opleiding verschillen welke opdrachten je moet inleveren voorafgaand aan een auditie/ toelating. Heb je geen bevestiging ontvangen van je aanmelding, dan ben je dus niet aangemeld voor de auditie/ toelating!

Ik heb na mijn aanmelding in Studielink geen e-mail van Fontys ontvangen. Hoe kan dit?Check of de e-mail in je spam terecht is gekomen en of je in Studielink je e-mailadres juist hebt ingevuld.

Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
Ja dat kan, maar hiervoor moet je wel meerdere persoonlijke dossiers aanmaken. Je kan hetzelfde mailadres hiervoor gebruiken, maar je moet wel voor elke dossier een ander wachtwoord aanmaken.
Let op: Voor Dance Arts in Context is het niet mogelijk je voor beide profielen (Contemporary en Contemporary Urban) aan te melden.
Voor Muziektheater, Musicaltheater en de Vooropleiding Muziek- en Musicaltheater is het niet nodig om je voor meer profielen aan te melden, tijdens de auditierondes zal er een profielselectie plaatsvinden.

Wat moet ik invullen bij vooropleiding als mijn gevolgde opleiding niet bij de te kiezen opties staat?
Je kiest dan voor de optie “Anders” en vult daarna de betreffende opleiding in.

Ik heb iets verkeerd ingevuld bij mijn aanmelding. Kan ik dit nog wijzigen?
Ja dat kan, stuur een mail met je volledige naam en de te wijzigen gegevens naar faa-admission@fontys.nl

Inloggen

Ik krijg een foutmelding, waarin staat dat ik al een aanmelding voor deze opleiding heb gedaan. Wat moet ik doen?
Waarschijnlijk heb je je aanmelding onderbroken of is deze door een technische storing onderbroken. Je ontvangt de volgende dag rond 20.00 uur een reminder met een link om je aanmelding af te maken. Wil je deze link eerder ontvangen zodat je gelijk verder kunt, mail dan tijdens kantooruren naar faa-admission@fontys.nl.

Ik kan niet inloggen op mijn persoonlijke toelatingspagina, hoe kan dat?
Probeer niet in te loggen met je Fontys mailadres, maar log altijd in met je eigen persoonlijke mailadres. De eerste keer gebruik je als wachtwoord je geboortedatum, daarna maak je zelf een wachtwoord aan waar je de volgende keren mee kan inloggen.

Ik krijg een foutmelding na het inloggen met mijn eigen mailadres en geboortedatum, hoe kan dat?
Het kan zijn dat je in een eerder stadium een typefout hebt gemaakt in je mailadres of geboortedatum. Check je gegevens in de bevestiging die je ontvangen hebt of mail naar faa-admission@fontys.nl zodat wij je gegevens kunnen checken.

Mijn zelfbedachte wachtwoord wordt niet geaccepteerd, wat moet ik doen?
Je wachtwoord moet voldoen aan een aantal eisen: Het moet 8 karakters of langer zijn, en er moet 1 hoofdletter inzitten en één van deze speciale karakters: ! @ # $ % ^& * -

Opdrachten

Waar kan ik mijn materiaal uploaden?
Dit kan op je persoonlijke toelatingspagina. De link naar deze pagina heb je per mail ontvangen. Let op dat je het maximale aantal MB's niet overschrijdt.

Mag ik mijn auditiemateriaal per mail opsturen?
Materiaal dat we per mail ontvangen, komt niet op je persoonlijke toelatingspagina en wordt dus ook niet beoordeeld. Het is dus van groot belang dat je alles op je persoonlijke toelatingspagina uploadt.

Ik ben iets vergeten te uploaden, maar heb de opdracht al afgerond, kan ik alsnog iets uploaden?
Als de deadline nog niet verstreken is, kun je ons het verzoek sturen (per mail naar faa-admission@fontys.nl) om de opdracht weer voor je open te zetten.

Wanneer moet ik mijn taalcertificaat uploaden?
De uiterste deadline is 15 juli. Wanneer je een verblijfsvergunning nodig hebt ligt de deadline zelfs vroeger, namelijk 1 mei.
LET OP: Als je een taaltoets nodig hebt begin dan ruim op tijd want het kan even duren voordat je terecht kunt en de uitslag terug hebt. Ook worden in de zomermaanden minder toetsen afgenomen. Je houdt dan tijd over voor een eventuele herkansing.

Wanneer moet ik mijn diploma/ en/ of cijferlijst uploaden?
Heb je een diploma behaald in Nederland (of ga je dit behalen voor 1 september), dan wordt het diploma automatisch geverifieerd door Studielink. Je hoeft dan niets te uploaden.
Heb je een Vlaams/niet-Nederlands diploma behaald upload je diploma en cijferlijst dan zodra dit mogelijk is op je persoonlijk toelatingspagina. Op deze manier kan je inschrijving zo snel mogelijk afgerond worden. Ben je nog niet in het bezit van je diploma/cijferlijst uploadt deze dan zodra ze in je bezit zijn. De deadline hiervoor is 15 juli. Voor studenten die een verblijfsvergunning nodig hebben (non-EU) is de deadline 1 mei. Ga je het niet redden om je diploma/cijferlijst voor deze datum te uploaden dan laat ons dit weten via faa-admission@fontys.nl.

Ik kan niet al mijn informatie kwijt bij het invullen van de open vragen. Hoe kan ik dit oplossen?
Wij kunnen de limiet van het aantal woorden niet wijzigen in het systeem. Begin met de meest recente ervaring en werk zo terug. Houd de informatie zo beknopt mogelijk.

Auditie/Toelating

Ik heb geen uitnodiging ontvangen, wat moet ik nu doen?
Dat betekent dat je je aanmelding niet goed hebt afgerond, omdat je bijvoorbeeld je profielfoto niet hebt ingeleverd en/of de vragenlijst niet volledig hebt ingevuld. Check je persoonlijke toelatingspagina of er nog opdrachten open staan.

Wat gebeurt er met mijn gegevens en opdrachten na de toelatingen?
Al jouw gegevens en ingeleverde materiaal worden bij de start van het nieuwe studiejaar verwijderd uit ons systeem.

Wat moet ik precies doen voor de auditie / toelatingsdag?
Lees de bijlage bij je uitnodigingsmail zorgvuldig door, deze bevat alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer ontvang ik de uitslag?
Dat hangt af van de opleiding. De informatie hierover kun je vinden op de website van de betreffende opleiding.

Wat moet ik doen als ik vorig jaar al ben toegelaten?
Bij de meeste opleidingen moet je dan opnieuw toelating doen, uitgezonderd de opleidingen docent beeldende kunst en vormgeving en de opleiding docent muziek. Je kunt dit dan in het vragenformulier aangeven. Zijn er andere afspraken met je gemaakt, neem dan contact op via faa-admission@fontys.nl

Ik heb een uitnodiging ontvangen, maar ik heb besloten niet deel te nemen aan de auditie / toelating. Moet ik me afmelden?
Ja meld je altijd (tijdig) af. Veel opleidingen hebben maar een beperkt aantal plaatsen per auditie / toelating. Door je af te melden, geef je een andere kandidaat de kans om te auditeren. Bovendien wachten wij op je op het aangegeven tijdstip.

Ik ben ziek of vanwege een andere reden onverwacht verhinderd, kan ik een andere keer nog auditie / toelating doen?
Dit verschilt per opleiding. Geef het altijd even door als je niet kunt komen en vraag naar de mogelijkheden. Het kan zijn dat er echt geen andere mogelijkheid is om te auditeren.

Overig

Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar faa-admission@fontys.nl. Wij doen ons best je zo snel mogelijk een antwoord te sturen!