Sprint naar content

Programma XR event 2024

Het tweede Fontys XR EVENT vindt plaats op vrijdag 21 juni 2024 van 9.30u-16.00 u in Fontysgebouw Nexus op het TU-terrein in Eindhoven. Hét event om kennis te maken met, dit keer vooral de didactische, toepassingen van augmented, virtual en mixed reality. Kom leren, experimenteren en netwerken!

Heb jij een passie voor het integreren van Virtual, Mixed of Augmented Reality (ofwel XR) in het onderwijs? Ben je al actief bezig met het didactisch toepassen van deze technologieën in jouw onderwijs? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Dan ben jij er natuurlijk bij tijdens deze inspirerende tweede editie van het het Fontys XR event!

Een dag gevuld met meer dan 35 indrukwekkende educatieve XR-toepassingen door studenten en collega's, boeiende inspiratiesessies, keynote en volop gelegenheid voor interactie met gelijkgestemden om ervaringen te delen, inspiratie op te doen en samen te leren.

Programma

Sfeerafbeelding Fontys
09.30 - 10.00 | Ontvangst
10.00 - 10.45 | Keynote Carl Boel
10.45 - 11.15 | XR HUB & koffie
11.15 - 12.15 |
Inspiratiesessies ronde 1
12.15 - 13.15 |
XR HUB & lunch
13.15 - 14.15 |
Inspiratiesessies ronde 2
14.15 - 15.00 |
XR HUB
15.00 -16.00 |
Borrel

Keynote Carl Boel

originele foto links en rechts uitgebreid met Adobe Firefly
We starten de dag met een gezamenlijke keynote door Carl Boel, die hij de prikkelende titel "Onderwijs en XR, meer dan PR?" heeft meegegeven.
Carl houdt zich al geruime tijd bezig met XR en doet hier veel onderzoek naar. Hij is ervan overtuigd dat XR-technologieën, zoals augmented en virtual reality, heel wat mogelijkheden bieden voor het onderwijs. Toch passen onderwijsinstellingen het nog niet breed toe. Hij vraagt zich af hoe dat komt en wat het onderwijs hierdoor mist. In deze keynote bespreekt hij de meest voorkomende voordelen en drempels van XR voor onderwijs.
Je begint je dag dus al met een heleboel praktische tips!

XR HUB

Sfeerafbeelding Fontys
Op de XR HUB is veel te zien, beleven en ervaren dus neem daar zeker de tijd voor. Er zijn zo'n 28 stands waar collega's en studenten laten zien wat ze al met XR in het onderwijs doen. Een greep uit het aanbod: multimediale productie Blended XR: Mosasaurus VR; VR Beleving dak- en thuisloze jongeren in Maastricht; diverse teams van de Minor XR Design, XR teams van het PIT (Practoraat Interactieve Technologieen), Revalidatie Simulatie Stoel, studententeams over AR in de klas en de VR Case als leraar voor de klas en ook enkele sessieleiders nemen deel aan de XR HUB.

Inspiratiesessies

Sfeerafbeelding Fontys

Kies uit een divers aanbod aan interessante sessies, geleid door experts en voorlopers op het gebied van XR in het onderwijs. .
In twee rondes krijg je de kans om je te laten inspireren, te experimenteren en te leren van collega's en studenten over XR in het onderwijs. Klik hieronder voor alle details.

Naar alle details, stel hier zelf je programma samen

Locatie

Sfeerafbeelding Fontys
Het XR event vindt plaats bij Nexus, Rondom 1 op het TU/e-terrein in Eindhoven, zie Google Maps.
De ruimtes en dynamiek van deze locatie sluiten mooi aan bij de vele aspecten van XR. Én de locatie is goed bereikbaar per OV.

XR Community

Sfeerafbeelding Fontys

Enthousiast over XR? Dan wil je vast op de hoogte blijven en ook je eigen ervaringen delen.
De hoogste tijd dus om lid te worden van de Fontysbrede XR-community.

Scan de QR-code om je aan te melden!

Contact/afmelden

Sfeerafbeelding Fontys

De inschrijving is gesloten!

Mocht je je hebben ingeschreven en onverhoopt niet kunnen deelnemen, stuur dan z.s.m. een mail naar xr@fontys.nl. Zodoende geef je iemand anders de kans!

Ook voor andere vragen kun je hier terecht  xr@fontys.nl