Gebruik en richtlijnen Fontys for Society

Gebruik en richtlijnen pay-off Fontys for Society

De pay-off en het Fontyslogo zijn twee aparte elementen. Het logo in combinatie met >For Society is niét het nieuwe Fontyslogo en is géén standaard en vast onderdeel van de Fontys huisstijl.

Hier lees je de uitgangspunten wanneer de pay-off te gebruiken:

 • We gebruiken de pay-off altijd in alle uitingen die qua inhoud en uitstraling bijdragen aan de profilering van Fontys.
 • Het gaat om de momenten en middelen waarin onze studenten, medewerkers, werkveldpartners vertellen over studeren en werken bij Fontys. En de betekenis ervan. We gebruiken hem dus niet alleen om herkenbaar te zijn (profileren) maar vooral om onze maatschappelijke betekenis over het voetlicht (beeldvorming) te brengen.
 • We gebruiken de pay-off als zelfstandig element enkel in de middelen die we inzetten in het kader van representatie en afzender, bijvoorbeeld: standaard powerpoint presentaties, aankleding campus, visitekaartje, diploma- en omslagmap, rollup banners en ander representatiematerialen.
 • We gebruiken de pay-off niet in instructieve, functionele of instrumentele communicatie zoals de Fontyspas, in de bewegwijzering, in handleidingen, etc.
 • We gaan in onze communicatie geen titels of namen van events in combinatie met ‘for society’ gebruiken. Reden is dat deze combi’s tot versnippering leidt waardoor de kracht van één pay-off afneemt. Dus bijvoorbeeld niet Health for Society, of Automotive for Society. Er is één uitzondering: de minor AI for Society, deze bestond al voor pay-off.
  Sfeerafbeelding Fontys

  Pay-off met of zonder Fontyslogo

  We koppelen de pay-off aan het Fontyslogo omdat we bekendheid willen creëren voor onze nieuwe positionering en For Society willen claimen en we op deze manier Fontys en onze betekenis verbinden. Maar, niet altijd. 

  Daarom hieronder de uitgangspunten voor het gebruik van >For Society. We gebruiken de pay-off zonder Fontyslogo, zelfstandig wanneer de inhoud/boodschap/titel of het beeld in de uiting de juiste lading geeft aan For Society. Het laat zien waar Fontys voor staat, dan is een logo niet nodig en dienend. Wanneer we de pay-off >For Society wel gebruiken in combinatie met het Fontyslogo dan staat: 

  • For Society altijd achter het Fontyslogo
  • For Society op hoogte van het woordmerk Fontys.