Downloads

Huisstijl handboeken

Onze visuele identiteit hebben we gebundeld in deze huisstijlgidsen. Het bevat richtlijnen en aanbevelingen voor het consequent doorvoeren van de visuele elementen van onze huisstijl. Deze huisstijlgidsen omvatten afspraken over logo gebruik, lettertype, kleurgebruik, vorm en beeldgebruik van Fontys. Voor zowel offline als online gebruik.


Logo 

De betekenis van het logo staat nog steeds als een huis. Fontys betekent in latijn Bron, bron van kennis, ontwikkeling, vernieuwing en dynamiek. In combinatie met het beeldmerk: de vliegvis; een bijzondere vis met de eigenschap af en toe boven het water uit te stijgen en daarmee boven zijn soortgenoten. De vinnen van de vis vormen bovenmaatse vleugels. 

Logo met vlak

Het gebruik van het logo zorgt ervoor dat de afzender duidelijk zichtbaar is. Positie van het logo is afhankelijk van het middel en de boodschap. 

Voorwaarden gebruik Fontyslogo 

 • Plaatsing van het Fontyslogo is vrij.
 • De hoogte en breedte van het logo blijven gelijk. Het is altijd een paarse vierkant vlak met witte tekst Fontys met vliegende vis, of een wit vierkantvlak met paarse tekst en vliegende vis.
 • Beeld- en woordmerk Fontys mogen nooit los van elkaar worden gebruikt, de 'vliegende vis' en 'Fontys' is een vaste combinatie.
 • Verkorte weergave van het Fontyslogo: het monogram (print, drukwerk) of de favicon (digitale uitingen).
 • Zwart-wit gebruik van het logo is ook toegestaan.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys


Visuele uitstraling

Bij de positionering en aangescherpte profilering van Fontys hoort een sterke en herkenbare visuele uitstraling. In dit concept rondom de pijl is een veelvoud van toepassingen mogelijk, waardoor eigenheid en variatie mogelijk is en het tegelijk een geheel vormt. 

PIJL IN VISUELE UITSTRALING 

Een herkenbare look & feel die oogt als één familie met eenzelfde dna, maar die in gebruik en toepassingen veel diversiteit heeft. 

De pijl heeft in de look & feel een sleutelrol, staat symbool voor ‘richting’ en zegt iets over wat de koers van Fontys betekent. Het pad dat we samen lopen. Door de pijl worden we gewezen op een doel. De pijl spoort ons aan om in beweging te komen. Kortom: actie, verandering, nieuwe vergezichten. 

In het licht van de pay-off For Society zegt de pijl vooral: we gaan verder, vooruit, de toekomst is deze kant op. 

In dit concept rondom de pijl is een veelvoud van toepassingen mogelijk, waardoor eigenheid en variatie mogelijk is en het tegelijk een geheel vormt. 


Typografie

Nieuw: Roboto is de huisstijlletter van Fontys en beschikbaar op de Fontys werkplekken (MS Office, Sharepoint, internet). 

Dit open font wordt door alle devices geaccepteerd. Verschillende devices staan sinds 2022 het gebruik van een eigen lettertype niet meer toe. Daarom faseren we Fontys Frutiger uit. Roboto vervangt in 2023 ook het lettertype Arial in de ‘kantooromgeving’. Sjablonen in MS Office worden binnenkort aangepast. 

Sfeerafbeelding Fontys


Fotografie en video

Fontys is een ‘mensenorganisatie’, daarom zijn échte mensen het belangrijkste kenmerk in fotografie en video. We gebruiken liever geen stockfoto’s. Veel stockfoto’s zijn in het algemeen te glad: mooie mensen met een nep glimlach en stralend witte tanden. Deze foto’s vertellen niet ons verhaal en mensen herkennen zich niet in deze foto’s. Authentieke foto’s van onze eigen studenten, medewerkers en werkveldpartners zorgen juist voor herkenning en dragen bij aan trotse ambassadeurs die het verhaal van Fontys op hun eigen wijze inkleuren. 

Meer infornatie vind je in het huisstijlhandboek. 

Video 

Ook voor de ‘aankleding’ van video’s zijn tips ontwikkeld. Vormgeving kan al dan niet geanimeerd in beeld worden gebracht in de vorm van intro’s, outro’s, bumpers, titels en schermen. De volgende video-elementen zijn beschikbaar: 

In de Fontys beeldbank tref je alle intro’s en outro’s voor video’s, clips en filmpjes aan. Er zijn verschillende versies, met en zonder muziek. Ook bumpers en andere ‘accessoires’ voor het monteren van video’s.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.


Powerpoint

Voor Powerpoint-presentaties zijn verschillende huisstijl-sjablonen gemaakt:

Algemene Powerpoint sjablonen

 • Algemene presentatie/Universeel (NL / UK)
 • Presentatie deeltijdonderwijs/ZD - professionals
 • Digitaal lesmateriaal

Pro Powerpoint sjablonen

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Creative Cloud Bibliotheken

Complete huisstijlbibliotheken voor digitale- of drukwerk-uitingen. Werken in alle Adobe programma’s: o.a. Indesign, Photoshop, Illustrator of Adobe Premiere Pro. Ook handig als koppeling voor Adobe Express. Met één klik alle huisstijl-elementen beschikbaar om creatief aan de slag te gaan, nu in één handige bibliotheek:

 • Logo NL en UK
 • Pay-off >FOR SOCIETY
 • Kleurenpalet Fontys
 • Lettertypografie (nieuw open font: ROBOTO

Ook templates en graphics voor video en mobile creatie zijn beschikbaar:

 • Social Spark
 • Video Full HD (1080p)
 • Video 4K

Adobe Creative Cloud Apps installeren

Download via deze link Creative Cloud applicaties om toegang te krijgen tot eigen bibliotheken. Bestanden kunnen opgeslagen worden in de cloud van Adobe. Op de pagina staan veel tips over hoe je dit kunt doen op de verschillende systemen.

Fontys Creative Cloud Bibliotheken

Met de Creative Cloud Bibliotheek is het mogelijk de complete Fontys grafische stijl toe te passen op je ontwerpen zonder je apps te verlaten.

Voordelen:

 • Stijl van Fontys op laptop en mobiel 
 • Je kunt direct aan de slag 
 • Aanvullingen op deze bibliotheek zijn na update direct beschikbaar