Tumaini Taylor

Ongeveer vier jaar geleden ben ik van het mooie eiland Aruba naar Nederland verhuisd. Ik ben recent afgestudeerd van de Fontys opleiding Toegepaste Psychologie. Aangezien ik voor een tijd topsporter ben geweest, wilde ik een onderzoek doen op het gebied van sport. Samen met een medestudent heb ik contact opgenomen met Janienke Sturm van het Lectoraat Mens & Technologie. Ik werd doorverwezen naar Mark Janssen, van het lectoraat Move to Be.

In samenwerking met beide lectoraten heb ik een kwalitatief onderzoek uitgevoerd dat bijdraagt aan het extensieve project ‘Voor Iedereen een app’. Het doel van mijn onderzoek was om inzicht te geven over de bruikbare functionaliteiten van sportapps die bijdragen aan de bevordering van duurzame sportbegeleiding.

Ik vond het een uitdagend, maar zeer leuk onderzoek, omdat ik de kans kreeg om interviews uit te voeren met verschillende sportprofessionals. Hierdoor heb ik een beeld gekregen over hoe sportprofessionals over het gebruik van sportapps denken. Een van mijn meest trotse momenten was wanneer ik te horen kreeg dat er een artikel gepubliceerd is in ‘Sportgericht’ over mijn onderzoek!

Naast het onderzoek was het ook leuk om bij het lectoraat te werken. Dat komt door de informele sfeer dat er heerst bij beide afdelingen. De leden van het lectoraat staan altijd klaar om je te begeleiden, je vragen te beantwoorden of om feedback te geven over een onderdeel van je onderzoek. Bovendien werden incentives gepland met presentaties, pizza’s en borreltjes, waardoor ik de band met de kenniskringleden en studiegenoten verder kon opbouwen. Ik zou HRM/TP studenten zeker aanraden om een onderzoek te doen bij het lectoraat!

Momenteel ben ik werkzaam in het commercieel gebied met betrekking tot sales. Dit verschilt tamelijk met mijn onderzoek bij het lectoraat, maar er wordt wel gebruik gemaakt van strategische methodieken vanuit een psychologische invalshoek.