Sprint naar content

Innovatietraineeship

Informatie voor geïnteresseerde studenten: onderaan deze pagina.

Ben jij als mkb-ondernemer innovatief? Wil je hierbij ondersteuning van en samenwerken met Fontys Hogescholen? En wil je in contact komen met high-potential afstudeerders? Dan is deelname aan de pilot Innovatietraineeship wellicht iets voor jouw bedrijf.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Contact

Logo sia regieorgaan

Promotiefilm Mona Keijzer, let op verwijst naar Facebook:
promotiefilm

Doel

Het doel van het innovatietraineeship is het innovatievermogen van het mkb te vergroten en de onderzoeksrelatie tussen Fontys en het mkb te versterken. Een innovatietrainee (afstudeerder van Fontys Hogescholen) doet gedurende anderhalf jaar praktijkgericht onderzoek bij een mkb-onderneming: eerst een halfjaar als afstudeerder en na het afstuderen als medewerker van het bedrijf. Gedurende het hele onderzoek wordt de trainee begeleid vanuit Fontys.

Focus

De focus die Fontys heeft in dit traineeship is: Advanced Manufacturing & Photonics. Kortom onderzoeken die passen binnen Industrie 4.0 (Smart Industrie) en Fotonica (en aanpalende gebieden als mechatronica en elektrotechniek).

Voordelen voor het mkb

Deelname aan het traineeschip biedt een mkb-bedrijf verschillende voordelen. Je krijgt een high-potential als afstudeerder, die extra (inhoudelijk) begeleid wordt door Fontys en die gratis een traineeship mag doorlopen voor ontwikkeling van (soft)skills en extra inhoudelijke verdieping.

Talent in huis

Met het innovatietraineeship haal je nieuwe, toepasbare kennis en een getalenteerde Fontys-student in huis. Als tijdens deze afstudeerperiode van een half jaar blijkt dat de trainee en je bedrijf bij elkaar passen, bied je de afstudeerder een jaarcontract aan.

Extra begeleiding door Fontys

De trainee zet als personeelslid het onderzoek voort dat hij tijdens zijn afstudeerperiode is gestart, of helpt mee de resultaten van het onderzoek te implementeren. Denk bijvoorbeeld aan het doorontwikkelen en testen van productonderdelen waaraan in de stage is gewerkt. Docent-onderzoekers werken hier vanuit Fontys aan mee. Door deze intensieve extra inhoudelijke begeleiding vanuit Fontys ontstaat zo een nauwere relatie tussen Fontys en je bedrijf. Dit waarborgt ook op langere termijn toegang tot toegepast onderzoek en high potentials van Fontys. Op die manier bouwen we samen aan je innovatievermogen.

Traineeprogramma

De trainee krijgt een programma aangeboden waarin relevante (soft) skills ontwikkeld worden, zoals ondernemerschaps-, innovatie- en managementvaardigheden. Ook wordt samen met de deelnemende bedrijven gewerkt aan het opbouwen van verdiepende kennis voor deze trainees. We stemmen het traineeprogramma graag met jouw bedrijf af.

Kosten voor het mkb-bedrijf

Tijdens de afstudeerperiode (6 maanden) krijgt de afstudeerder een afstudeervergoeding van het bedrijf. Indien bedrijf en afstudeerder een match hebben en de marktomstandigheden juist zijn, biedt het bedrijf na de afstudeerperiode de afstudeerder een marktconform jaarcontract aan (12 maanden). De afstudeerder komt dus (minimaal) een jaar in dienst bij het bedrijf.

Voor de student

  • Je studeert gewoon af, zoals je dat van plan was.
  • Na jouw afstudeerperiode ga je in dienst bij het bedrijf.
  • Je doorloopt een extra trainee-programma tijdens jouw afstuderen.
  • Je krijgt extra inhoudelijke begeleiding vanuit Fontys gedurende 18 maanden.
  • Je doorloopt een traineeship met extra inhoudelijke verdieping en ontwikkeling op softskills, waarbij je zelf invloed hebt op de inhoud.

Kortom: afstuderen met een hoop extra’s en een beter eindresultaat!

Aanmelden of vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen, of wil je deelnemen aan deze pilot? Neem dan contact op met Mark Herman, m.herman@fontys.nl of bel 06 - 50737731

Fontys Hogescholen neemt deel aan deze pilot, uitgeschreven door Regieorgaan SIA. Het Fontys Centre of Expertise HTSM is binnen Fontys trekker van deze pilot.

Meer informatie is te vinden op de website van Regieorgaan SIA: https://regieorgaan-sia.nl/financiering/Innovatietraineeship/